06.12.2012 15:06

Lūdz ziedot smagi slimajam Salaspils puisēnam Denisam

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai mazais Deniss varētu atveseļoties, ir nepieciešami gandrīz četrarpus tūkstoši latu. Gan puisēna vecāki, gan labdarības fonds "Varonis" lūdz atsaukties labas gribas cilvēkus un ziedot mazulim nepieciešamās specializētās pārtikas iegādei. Lai mazais Deniss varētu atveseļoties, ir nepieciešami gandrīz četrarpus tūkstoši latu. Gan puisēna vecāki, gan labdarības fonds "Varonis" lūdz atsaukties labas gribas cilvēkus un ziedot mazulim nepieciešamās specializētās pārtikas iegādei. varonis.lv

Divu gadu vecā Denisa ķermenis ir noklāts ar alerģiskiem izsitumiem – viņš pastāvīgi kasa niezošās vietas, tās sāp, kā dēļ mazulis bieži raud un arī atpaliek attīstībā. Lai atveseļotos, viņam nepieciešama barošana ar specializēto uzturu.

Mēnesī vajadzīgi 500 latu, bet vecākiem šādas naudas nav.

Denisam Kudinam it tikai divi gadiņi. Puisēnam ir spēcīga polivalentā alerģija praktiski pret visiem produktiem. Deniss ir pirmais un vienīgais bērniņš ģimenē. Vecāki dzīvo nelielā viensētā netālu no Salaspils. Jau kopš dzimšanas Denisam ir spēcīga alerģija, kuras iemeslus un ārstēšanas iespējas izdevās noteikt pavisam nesen.

Puisēna ķermeni klāj alerģiski izsitumi, tie niez un sāp, tādēļ bērniņš bieži raud. Galveno produktu nepanesības dēļ Deniss ļoti lēni pieņemas svarā. 1,8 mēnešu vecumā viņa svars bija astoņi kilogrami, lai gan parasti tādu mazuļu svars ir aptuveni 12 kg. Uz šīs alerģijas fona ir radušies arī fiziskas un psihomotoriskas attīstības traucējumi. Viņš vēl nav sācis runāt.

Slimība parādījās, kad Deniss bija tikai vienu mēnesi vecs. Viss ķermenis pēkšņi noklājās ar niezošiem sarkaniem plankumiem. Bērns nevarēja aizmigt, nepārtraukti raudāja. Vecāki vērsās pie ģimenes ārsta, kurš izrakstīja pretalerģijas zāles, taču plankumi nepazuda. Dažkārt zīdaiņa stāvoklis pasliktinājās tik ļoti, ka parādījās vemšana.

Šā gada janvārī Deniss atkal nonāca slimnīcā. Tad pirmo reizi tika sasaukts dermatologu konsīlijs, un mazulim veiktas visas iespējamās analīzes un testi. Konstatēja, ka bērnam ir ļoti smaga alerģijas forma, tādēļ vecākiem tika izsniegts garš produktu saraksts, kurus Denisam lietot ir aizliegts. Kā vienīgā iespējamā pārtika tika stingri ieteikts specializēts hidrolizēts aminoskābju maisījums "Neocate".

Vienas "Neocate" pārtikas burciņas cena ir Ls 31,89, un mēnesī ir nepieciešamas 16 šādas burciņas. Šo medicīnisko pārtiku Denisam ir jālieto līdz trīs gadu vecumam, un šajā laikā veselības stāvoklim būtu jāuzlabojas. Tādēļ ir vajadzīga palīdzība, lai mazulis dzīvotu un attīstītos.

No šī gada jūnija labdarības biedrība "Varonis" ir iepirkusi un nodevusi mazuļa vecākiem pārtiku par summu Ls 3189. Tas šajā laikā palīdzējis uzlaboties mazuļa pašsajūtai, viņš kļuvis mierīgāks, arī samazinājusies nieze un alerģijas kairinājums. Bet, lai viņš varētu pilnīgi atbrīvoties no slimības, mazajam Denisam šāda pārtika jālieto vēl vismaz gadu.

Kopumā vēl nepieciešami Ls 4464.

Denisa vecāki ir vēl jauni, māmiņa ir bērna kopšanas atvaļinājumā, un ģimeni apgādā tikai tēvs. Taču viņa pieticīgās algas nepietiek, lai nodrošinātu zāles un specializēto medicīnisko pārtiku savam mīļotajam dēlam. Bez labu cilvēku palīdzības vecākiem neiztikt.

Palīdzēt mazulim uzvarēt smago alerģiju iespējams, zvanot pa tālruni 90006782 (maksa par zvanu – Ls 1) un ziedojot Ls 0,88 nepieciešamās medicīniskās pārtikas devas iegādei.

Lai Deniss saņemtu viņa dzīvībai svarīgo pārtiku, aicinājums ziedot uz kādu no zemām norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot "Veselības fonds: Denisam Kudinam".

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
reģ. nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

SWEDBANK – Swift: HABALV22
LV56HABA0551025632423

NORDEA – Swift: NDEALV2X
LV50NDEA0000083204700

DNB NORD – Swift: RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470

CITADELE – Swift: PARXLV22
LV94PARX0013419570001

paypal: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.