28.11.2012 13:25

Labdarības koncertā aicinās ziedot ķekavietim Iļjam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
9.decembrī ikviens Ķekavas iedzīvotājs aicināts ziedot, lai mazais Iļja varētu doties uz Ukrainu, lai saņemtu delfīnterapiju. 9.decembrī ikviens Ķekavas iedzīvotājs aicināts ziedot, lai mazais Iļja varētu doties uz Ukrainu, lai saņemtu delfīnterapiju. www.parkulturu.lv

9. decembrī Ķekavā notiks pasākums "Ziemassvētku ieskandināšana". Visas dienas garumā sadarbībā ar portālu "Ziedot.lv" tiks vākti ziedojumi mazā novadnieka Iļjas Sviridenko ārstēšanai.

 

Savukārt pulksten 16 Doles Tautas namā būs īpašs labdarības koncerts "Bērni bērniem Ziemassvētkos". Pasākuma dienā ziedojumu kastītes būs pieejams visu decembri Ķekavas novada bibliotēkās un struktūrvienībās, kā arī ziedot var portāla "Ziedod.lv" vietnē.

Mazais Iļja ir sešus gadus vecs puisēns no Katlakalna. Fiziski viņš ne ar ko neatšķiras no saviem vienaudžiem – veselīgs puika. Bet patiesība ir pavisam cita. Iļjas actiņas neskatās uz apkārtējiem, zēns nekontaktējas ar cilvēkiem. Iļja dzīvo savā pasaulē. Iļja piedzima divas nedēļas pirms plānotā laika. Kad Iļjam bija gadiņš un viens mēnesis, viņš pateica vārdu "mamma" un pēc tam zēna valodas attīstība apstājās. Tagad Iļja runā "savā valodā". Ārstu uzstādītā diagnoze ir autisms.

Zēns var atkārtot teikto, bet pats runā ļoti maz. Iļjam sevišķi patīk viss, kas saistīts ar cipariem, kā arī pulksteņi. Zēns labi prot skaitīt, zina un pareizi var nosaukt skaitļus, vairāku simtu robežās. Atceras ar skaitļiem saistītu informāciju (cik kuram cilvēkam gadu, kabinetu numurus), zina reizināšanas tabulu. Iļja ir patstāvīgs, cenšas visu izdarīt pats, neprasa palīdzību pieaugušajiem, bet diemžēl viņš nevar izrādīt savas emocijas.


Ar ziedotāju atsaucību zēns jau gadu var apmeklēt nodarbības psiholoģijas centrā "Kamertons". Puisēna attīstībā vērojama lēna, bet pozitīva dinamika. Nākamais solis, ko Iļjas veselības stāvokļa uzlabošanai vecāki vēlētos veikt, ir delfīnterapija. Ģimene ir daudz interesējusies par sava bērna diagnozi – autismu. Delfīnterapija ir viena no iedarbīgākajām metodēm, kura atbrīvo bērnu no sasprindzinājuma un rada tajā dzīvesprieku, kā arī veicina emociju izrādīšanu, kas ir tik nepieciešama Iļjam. Šāds centrs atrodas Ukrainā delfinārijā "Nemo", viens ārstniecības kurss izmaksā 1500 latu.