21.11.2012 10:37

Ikšķiliete Līna Māra Krastiņa – starptautiska konkursa laureāte

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiliete Līna Māra Krastiņa ar skolotāju Inesi Karpovu. Ikšķiliete Līna Māra Krastiņa ar skolotāju Inesi Karpovu. www.ikskile.lv

Ikšķiles vidusskolas 3. klases skolniece Līna Māra Krastiņa šogad piedalījās starptautiskā bērnu radošās mākslas konkursā "Lidice 2012" un ieguva diplomu.

Līna jau trešo gadu mācās Ogres Mākslas skolā un par saviem sasniegumiem var teikt lielu paldies savai skolotājai Inesei Karpovai. Starptautiskā bērnu radošās mākslas izstāde "Lidice" tiek organizēta čehu ciema Lidice bojā gājušo bērnu piemiņai, kurus 1942. gadā nogalināja vācu nacisti. Sākotnēji tikai nacionāla rakstura izstāde 1973. gadā kļuva par starptautisku un ir guvusi popularitāti ne tikai Čehijā, bet vārda vistiešākajā nozīmē visā pasaulē.


Šogad Lidices memoriāls organizē Starptautisko bērnu radošās mākslas izstādes Lidice 40. gadagājumu. Šī gada izstāde saņēma 26 064 darbus no 67 valstīm. Un žūrija piešķīra apbalvojumus 1434 darbiem.

15. novembrī Rīgas domē notika 40. starptautiskās bērnu radošās mākslas izstādes "Lidice" atklāšana un konkursa laureātu apbalvošana. Konkursā "Lidice 2012" diplomus un medaļas "Lidices roze" ir saņēmuši 86 bērni un jaunieši no 37 Latvijas bērnu un jauniešu centriem, mākslas skolām un vispārizglītojošām skolām, vēsta portāls "Ikšķile.lv".