16.11.2012 12:48

NA Stopiņu nodaļas vadītājs aicina pierīdzniekus piedalīties lāpu gājienā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jau desmito reizi "Nacionālā apvienība" (NA) visus valsts patriotus aicina piedalīties svinīgajā lāpu gājienā par godu valsts svētkiem. Stopiņu nodaļas vadītājs Aldis Grunde mudina tos pierīdzniekus, kuri uz galvaspilsētu dodas skatīties salūtu, atbraukt ātrāk un piedalīties arī šajā pasākumā.

 

"Aicinājums attiecas uz tiem Pierīgas novadu iedzīvotājiem, kuri neplāno valsts svētkus sagaidīt savā pusē, jo, kā mēs zinām, liela daļa tomēr brauc uz Rīgu, jo aktivitāšu ir vairāk, turklāt – salūts," tā A. Grunde. Viņš uzskata, ka lāpu gājiens ir lielisks veids, kā satikt citus līdzīgi domājošos cilvēkus un patriotiskā noskaņā nosvinēt 18. novembri.

Gājiena mērķis ir pateikties mūsu valsts dibinātājiem un brīvības cīnītājiem, kuru ticība latviešu tautas nākotnei un nestie upuri deva iespēju latviešiem būt starp tām retajām pasaules tautām, kurām ir sava valsts. Vienlaikus gājiena dalībnieki apliecina, ka mēs, latvieši, esam šīs zemes saimnieki un spējam būt vienoti un gatavi aizstāvēt savas vērtības.


Pulcēšanās lāpu gājienam notiks 18. novembrī no pulksten 17.45 pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa (skvērā pie K. Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma). Pulksten 18 tiks ieskandināts gaismas ceļš ar sadziedāšanos, kurā piedalīsies rokgrupas "Līvi" dibinātājs Juris Pavītols, folkloras kopa "Grodi", rokgrupa "Colt", tradīciju kopa "Pērkonieši" un "Nacionālās apvienības" dziedošie jaunieši.

Pēc sadziedāšanās lāpu gājiens sāks savu gaitu gar Bastejkalnu, cauri Vecrīgai līdz 11. novembra krastmalai un tālāk gar Okupācijas muzeju pa Kaļķu ielu līdz Brīvības piemineklim, kura pakājē gaismas straume pārtaps gaismas jūrā.

Lāpu gājienu organizē "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – TB/LNNK" un tajā piedalīsies apvienības līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, "Nacionālās apvienības" izvirzītā Rīgas mēra amata kandidāte Baiba Broka, apvienības Saeimas deputāti un tūkstošiem visu paaudžu Latvijas patriotu, informē NA preses sekretāre Laila Ozoliņa.