09.11.2012 13:45

Skolēni Ulbrokā iedeguši svecītes Latvijai

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Svarīgi, lai bērni zinātu, kāpēc svinam Lāčplēša dienu, un izjustu to arī emocionāli," teic skolotājā Guna Mūriņa.

Ulbrokas vidusskolā Lāčplēša diena ievada Latvijai veltītu pasākumu ciklu. Valsts svētku laikā skolēni, sākot jau no pirmās klases, uzzina par svarīgiem vēstures notikumiem, simboliem un cilvēkiem, kuru vārdi valsts vēsturē ir ierakstīti ar zelta burtiem.

"Pasākumu cikls "Iededz sveci Latvijas kontūrā!" kļuvis par skolas tradīciju, tas turpināsies visu nedēļu līdz 18. novembrim, kad svinēsim valsts dzimšanas dienu," stāsta Ulbrokas vidusskolas direktora vietniece ārpusstundu darbā Guna Mūriņa. "Agrāk tā arī darījām, ka zīmējām Latvijas kontūru, likām svecītes, un mūsu valsts teritoriju izgaismojām ar sveču liesmiņām. Tagad stingro ugunsdrošības noteikumu dēļ cenšamies iedegt šo sveci Latvijas kontūrā katra bērna sirsniņā."

Tā kā šogad Lāčplēša diena ir svētdienā, tai veltītie pasākumi skolā notiek jau piektdien. Stopiņu novads lepojas ar četriem Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem – katra klase devās pie kavalieriem veltītā pieminekļa ar aizdegtu sveci. Pie pieminekļa skolēniem par Zemessardzes veikumu valsts aizsardzībā bērniem stāstīja 19. nodrošinājuma bataljona pārstāvis Uldis Rumba.

Pēcpusdienā kā katru gadu skolēni dosies uz Ulbrokas meža kapiem, kur atdusas Lāčplēša ordeņa kavalieris Kārlis Vītiņš. Atceres brīdī viņa kapa vietu izgaismos degošu svecīšu liesmiņas. Vēlā vakara stundā skolēni piedalīsies novada Lāčplēša dienai veltītajā pasākumā, kuram ir sagatavojuši dzejas kompozīciju.

Ik gadu 6. klases skolēni Lāčplēša dienā dodas uz Brāļu kapiem Rīgā, lai piedalītos galvenajā Lāčplēša dienas pasākumā, kas notiek valstī. "Lai bērni zinātu, kāpēc mūsu valstī ir šāda svētku diena, un izjustu to arī emocionāli," stāsta skolotājā G. Mūriņa. "Patriotisma tēmas caurvīta skolā būs arī visa nākamā nedēļa." Pasākumu cikls "Iededz sveci Latvijas kontūrā!" skolā noslēgsies ar svinīgu valsts dzimšanas dienas koncertu.