09.11.2012 10:10

Mārupē Lāčplēša dienu atzīmēs ar lāpu gājienu un skrējienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Mārupē Lāčplēša dienu atzīmēs ar lāpu gājienu un skrējienu arhīvs

Atzīmējot Lāčplēša dienu 11. novembrī Mārupē notiks tradicionālais lāpu skrējiens un pirmo reizi arī lāpu gājiens.

Lāpu skrējiena tradīciju kopj Mārupes vidusskola sadarbībā ar Mārupes novada domi. "Lāčplēša dienas lāpu skrējienā cenšamies sportisko savienot ar vēsturiski patriotisko. Šogad skrējiena sākumam izvēlēts Dzelzs tilta Pārdaugavas posms pie Induļa Rankas Veidotā piemiņas pieminekļa cīnītājiem pret Bermonta karaspēku," stāsta skolas direktors Jānis Lagzdkalns. "Vieta zīmīga ar to, ka Bermonts šeit tika apturēts un lēnam dzīts atpakaļ Jelgavas virzienā. Skriesim līdz Mārupes kapiem, kur atdusas divi Lāčplēša ordeņa kavalieri Dāvids Kretulnieks un Arvīds Vuškalns."


Pirmo reizi Mārupē notiks arī Lāpu gājiens, kuru rīko Nacionālās Apvienības (NA) Mārupes nodaļa sadarbībā ar 1991. gada barikāžu dalībnieku Mārupes biedrību, Zemessardzes 17. bataljonu un Mārupes novada domi. "11. novembris ir laiks, kad novada iedzīvotāji varam vienoties kopīgā pasākumā par godu latviešu varoņu piemiņai. Sadarbojoties ar Mārupes pašvaldību, vēlamies Lāčplēša dienas svētku sajūtu radīt pēc iespējas vairāk mārupiešiem, tāpēc lāpu skrējienu šogad papildinās arī lāpu gājiens," par ideju rīkot lāpu gājienu saka NA Mārupes nodaļas vadītājs Raivis Zeltīts.

Abi Lāčplēša dienai veltītie pasākumi 11. novembra pēcpusdienā no plkst. 16 notiks paralēli. Plkst. 17.15. lāpu skrējiena un gājiena dalībnieki pulcēsies Mārupes kapos pie represijās cietušajiem veltītā monumenta, lai kopīgi dotos aizdegt svecītes un nolikt ziedus uz Lāčplēšu atdusas vietām.