06.11.2012 07:17

Siguldas meitenes lieta jau tuvākajā laikā varētu atrisināties

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viens no veidiem, kā uzzināt informāciju no bērna, ir liekot tam zīmēt. /Attēlam ir ilustratīva nozīme. Viens no veidiem, kā uzzināt informāciju no bērna, ir liekot tam zīmēt. /Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Pagājušās nedēļas pēdējā darbdienā mazā Siguldas novada iedzīvotāja Anna (vārds mainīts) no Alojas devās uz Rīgu, kur viņai tika veikta kompleksā ekspertīze.

Tās rezultāti, visticamāk, arī izšķirs, vai meitene atgriezīsies ģimenē. Kā pastāstīja meitenes mamma Žanna P., viņai pagaidām nav zināms, kādas ekspertīzes meitenei veica, taču sieviete pieļauj, ka tā bijusi kompleksa pārbaude, lai pārliecinātos, vai bērns patiešām esot savā ģimenē cietis.

"Pēc tam man izdevās parunāt ar meitu pa telefonu. Viņa tikai teica, ka ļoti grib mājās," atminas Žanna, kurai aprūpes tiesības pār vecāko meitu ir atņemtas no jūlija vidus.

Tieši šīs pārbaudes rezultāti varētu izšķirt, vai bērns dosies mājās vai paliks bāriņu namā Alojas novadā vai kādā citā iestādē, kur uzturas bez vecāku gādības palikušie. "Par to, kad būs pārbaužu rezultāti, man gan īsti skaidrs nav, taču pieņemu, ka tiem jābūt jau tuvākajā laikā," tā mamma.

Bērnu tiesību eksperts: izņemšana no ģimenes ir galējais risinājums