02.11.2012 16:36

Starp Cicerona balvas laureātiem – arī Ikšķiles mērs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Indulis Trapiņš, Ikšķiles novada Domes priekšsēdētājs. Indulis Trapiņš, Ikšķiles novada Domes priekšsēdētājs. Krišjānis Grantiņš

Cicerona balva ir sabiedriskās cīņas balva, kurai šogad nominēts arī Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš ("Vienotība").

 

Pašvaldību sadaļā I. Trapiņš saņems balvu par savu ieguldījumu šī Pierīgas novada sociālās un izglītības jomas attīstībā. Cicerona balva ir novērtējums par kādas personības veikumiem, kas varētu būt plašākas sabiedrības atzinības vērti, sabiedrību saliedējoši, Latviju uz priekšu virzoši.

Potenciālos Cicerona balvas saņēmējus vērtē Apbalvošanas žūrija, tās darbu vada Latvijas Zinātņu akadēmijas senāta priekšsēdētājs. Apbalvošanas žūrijā ir iekļauti politologi, reklāmas un sabiedrisko attiecību aģentūru pārstāvji, zinātnieki, neatkarīgi eksperti komunikācijas jomā.

Cicerona vārds balvai ir devis saistību ar seno Romu, Rietumeiropas civilizācijas un tiesību kultūras šūpuli, Mērfija vārds – ar Ameriku, tās novatorisko, pragmatisko, kritisko mentalitāti. Tīši netika izvēlēti latviešu žurnālistu vai sabiedrisko darbinieku uzvārdi (piemēram, K. Valdemāra, F. Veinberga, A. Benjamiņa, K. Skalbes, J. Akuratera, Raiņa) balvas apzīmēšanai, jo bija vēlme uzsvērt vispārcilvēciskus, pasaules kritērijus, informē Cicerona balvas dibinātāji.