30.10.2012 11:01

Mārupes vecākā iedzīvotāja nosvinējusi 104. jubileju

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
104 gadus vecā mārupiete Vilhelmīne Ozoliņa. 104 gadus vecā mārupiete Vilhelmīne Ozoliņa. www.marupe.lv

Sagaidot 104 gadu jubileju, oktobra beigās dzimšanas svētkus svinēja Mārupes novada vecākā iedzīvotāja Vilhelmīne Ozoliņa.

Sveikt un labu vēlēt pie kundzes devās Mārupes domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs ("Vienotība") un sociālā dienesta vadītāja Una Putniņa. Lai arī svinības ģimenes lokā un pašvaldības ciemiņu sagaidīšana prasījusi vairāk spēka, jubilāre ir smaidīga un teic, ka nogurusi nejūtoties.


"Turos kā kaķis uz ledus!" joko Vilhelmīne. Ikdienā par Vilhelmīni gādā mazmeitas Ināras ģimene, kas priecājas par vecvecvecmāmiņas gribēšanu un lai arī ierobežotu, bet tomēr varēšanu kustēties. Būt pastāvīgākai palīdz "tramvajs" – tā smejoties Vilhelmīne dēvē krēslu, ko izmanto balstam, lai varētu pārvietoties.

Vilhelmīne Ozoliņa dzimusi 1908. gada 27. oktobrī Piņķos četru bērnu ģimenē. Tur iegūta četru klašu izglītību, kas tam laikam bijis jau ļoti daudz, bet vēlāk par dzimto vietu kļuvusi Jaunmārupe, kur dzimtas mājās izaudzināti trīs bērni. Šobrīd ģimene ir krietni lielāka – septiņi mazbērni, pulka mazmazbērnu un arī viens mazmazmazbērniņš, vēsta portāls "Mārupe.lv".