29.10.2012 22:38

Turaidas muzejrezervāta vadītajai – Ministru kabineta balva

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turaidas muzejrezervāta vadītājas Annas Jurkānes darbu Rīgā novērtēts ar Ministru kabineta balvu. Turaidas muzejrezervāta vadītājas Annas Jurkānes darbu Rīgā novērtēts ar Ministru kabineta balvu. www.turaida-muzejs.lv

Ministru kabineta (MK) balva, Atzinības raksts par izcilu veikumu Latvijas attīstībā, saimnieciskajā un sabiedriskajā dzīvē, šogad piešķirta Turaidas muzejrezervāta direktorei, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklei Annai Jurkānei.

 

Rīgas augstie kungi novērtējuši ar Atzinības rakstu A. Jurkāni par unikāla Eiropas nozīmes kultūras pieminekļa – Turaidas muzejrezervāta – izveidošanu un attīstīšanu par pasaules mēroga tūrisma objektu.

MK balva ir augstākais valdības apbalvojums par izcilu veikumu Latvijas attīstībā, saimnieciskajā un sabiedriskajā dzīvē, ko piešķir reizi gadā pieciem savas jomas spožākajiem talantiem un darbiniekiem.

Tā tiek pasniegta jau 17. reizi kopš 1995. gada. Līdz šim to saņēmuši 85 cilvēki. Laureātus no pieteikto kandidātu pulka izvēlas MK Apbalvošanas padome, kurā darbojas ministri, Valsts kancelejas pārstāvji un Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Jānis Stradiņš. Balvas laureāti saņem naudas summu 5000 latu apmērā, kā arī nozīmīti un goda diploma, informē portāls "Krimulda.lv".