12.10.2012 16:50

Meitenei priekšā divas ekspertīzes, iespējams, ies speciālajā skolā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Septiņus ar pusi gadus vecajai Siguldas novada iedzīvotājai Annai (vārds mainītts), kura pašlaik uzturas bērnu namā Alojas novadā, novembrī gaidāmas divas ekspertīzes – psihiatriskā un pedagoģiskā.

Kā sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" pastāstīja mamma Žanna, 2. novembrī meitai paredzēta psihiatriskā ekspertīze. Mamma neslēpj, ka pārdzīvo visu, kas notiek ar viņas mazo meitiņu. "Bērns jau tā ir šķirts no ģimenes kopš jūlija, tagad vēl visas šīs ekspertīzes. Ko viņi varēs pēc vairāk nekā trim mēnešiem pierādīt?" jautā mamma. Viņa atzīst, ka pagaidām datums gan neesot precizēts, bet jau ir zināms, ka meitai veiks arī pedagoģisko ekspertīzi. Tajā speciālisti vētīs Annas intelektuālo attīstību.


"Man Siguldas sociālajā dienestā teica, ka, iespējams, meitai būs jāmācās speciālajā skolā, jo viņai var būt problēmas ar mācībām. Manam bērnam ir sabojāta visa nākotne. Vai pēc šīs speciālās skolas viņa varēs mācīties tehnikumā vai augstskolā? Visticamāk, ka ne," tā mamma, piebilstot, ka mācīšanās speciālajā skolā nozīmēs arī to, ka meitene atkal dzīvos nošķirti no vecākiem, pat ja viņi aprūpes tiesības atgūs.

"Viņa Siguldā gāja uz sagatavošanās grupiņu, un audzinātājas ne reizi man neteica, ka meitenei būtu problēmas apgūt mācības. Viņa lasa un skaitļus zina. Kā tas var būt, ka pēkšņi izrādās, ka meitene jāsūta speciālajā skolā, ja reiz esmu pierakstījusi viņu Siguldā," atklāj mamma Žanna.

Iepriekš:
Slēptais audioieraksts: Meitene sūdzas par dzīvi krīzes centrā