09.10.2012 15:03

Garkalnes baznīcā sildās ar lūgšanām un filmām

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes baznīca Ādažu novadā. Garkalnes baznīca Ādažu novadā. geolocation.ws

Lai drūmajos rudens un ziemas vakaros cilvēku sirdī nestu gaismu, Garkalnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā Ādažu novadā sestdienās tiek organizēti īpaši lūgšanu un filmu vakari.

Lūgšanu vakari notiek katra mēneša pirmajā sestdienā pulksten piecos, bet filmu skatīšanās – katra mēneša trešajā sestdienā pulksten piecos.


Kā stāsta iniciatīvas autors, Garkalnes draudzes mācītājs Aigars Vančenko, lūgšanu vakari tiek organizēti ar mērķi komunicēt ne tikai ar Dievu, bet arī ar līdzcilvēkiem, daloties savā pieredzē un garīgajos meklējumos. "Tā ir iespēja piedzīvot sadraudzību," spriež mācītājs. Draudzei ir savs dievnams, tādēļ atkritis jautājums par pulcēšanās vietu. Pagaidām gan interesentu skaits ir pieticīgs, taču A. Vančenko cer, ka pasākumus apmeklēs arvien vairāk cilvēku.

Sestdienas vakari izvēlēti praktisku iemeslu dēļ, jo lielākā daļa draudzes locekļu darbdienās strādā Rīgā, tādēļ Garkalnē ir pārāk vēlu, lai rastos vēlme apmeklēt kādu pasākumu, un tādēļ sestdienas vakars esot laba alternatīva.

Tie, kuri nevēlas piedalīties lūgšanu vakaros, aicināti būt klāt filmu skatīšanās seansos katra mēneša trešajā sestdienā. "Es parasti izvēlos filmas, kas liek cilvēkiem aizdomāties par Dievu un Viņa darbiem mūsu dzīvē," tā draudzes mācītājs, neatklājot intrigu, kādu filmu piedāvās skatīties oktobra trešajā sestdienā. Tas, pēc viņa teiktā, būšot pārsteigums.

Filmu un lūgšanu vakaru apmeklētāji aicināti ņemt līdzi nelielus našķus, ar kuriem pamieloties pie tējas vai kafijas, kā arī pacienāt citus apmeklētājus.