27.09.2012 12:14

Salaspilieši forumā meklēs atbildes, kā labāk dzīvot

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Sestdien, 29. septembrī, kultūras namā "Enerģētiķis" notiks pirmais Salaspils novada iedzīvotāju forums.

Salaspils novada iedzīvotāji aicināti piedalīties forumā, kur tiks lemts par problēmām, prioritātēm un veicamajiem darbiem, ko varētu realizēt paši iedzīvotāji, uzlabojot dzīves kvalitāti savā apkaimē papildus tam, ko jau dara pašvaldība.

"Apvienojot zināšanas, spēkus un rīcību, ziedojot vien dažas stundas sava laika, novada iedzīvotāji var radīt gan šķietami nelielas pārmaiņas savā apkaimē, gan pieņemt nozīmīgus izaicinājumus. Salaspils novads ir enerģētiska vieta, enerģiski ļaudis. Vien jāsanāk visiem kopā," aicina biedrība "Nākotnes Salaspils".

"Iedzīvotāju forums būtībā ir tautas saiets un nav politisks pasākums. Tā mērķis ir veicināt kopienas veidošanos, radīt mehānismu efektīvai sadarbībai starp dažādām iedzīvotāju grupām, lai kopīgi risinātu vietējās problēmas un pieņemtu nozīmīgus izaicinājumus, lai Salaspils novada iedzīvotāji daudzas problēmas varētu atrisināt paši, nevis kā pirmo un vienīgo risinājumu saskatītu pašvaldības dienestu iesaistīšana," informēja viens no foruma organizatoriem Andris Labanovskis.

Dalībnieku vidū aicināti tādi salaspilieši kā žurnāliste Daina Lipiniece, Neo jeb Ilmārs Poikāns, vairāki novada pedagogi, māksliniecisko kolektīvu vadītāji un citas vietējās autoritātes.

Darbs notiks septiņās grupās: pilsētvide, vide; dzīvokļu saimniecība, nekustamie īpašumi; uzņēmējdarbība; izglītība; sociālā iekļaušanās un drošība; brīvā laika pavadīšanas iespējas un atpūta; pašvaldības, uzņēmēju un iedzīvotāju sadarbība.

Salaspils novada iedzīvotāju forumu atbalsta "SEB", "Rimi" un mācību centrs "Buts".

Iedzīvotāju forums sāksies plkst. 11. Dalībnieku reģistrācija – no plkst. 10.