12.08.2018 07:15

Mālpilī notiek starptautiska nometne Jaunsardzei un radniecīgām organizācijām

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpilī notiek starptautiska nometne Jaunsardzei un radniecīgām organizācijām arhīvs

Mālpils sporta centrā notiek starptautiskā vasaras nometne "Baltic Guards 2018" Jaunsardzei un tai radniecīgām jauniešu organizācijām no Baltijas valstīm, Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas, informēja Jaunsardzes un informācijas centra pārstāve Vineta Žilinska.

Nometni 13. augustā plkst. 15.45 Mālpils sporta centra stadionā atklās Jaunsardzes patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Atklāšanas pasākumā dalībniekus ar uzrunu sveiks arī Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs.

Nometnes mērķis ir piedāvāt daudzveidīgas un kvalitatīvas brīvā laika pavadīšanas iespējas, lai veicinātu starpvalstu sadarbību un pieredzes apmaiņu, kā arī attīstītu līdera prasmes jauniešiem.

Nometnes laikā dalībnieki prezentēs savu valsti un organizāciju, piedalīsies viktorīnās, sporta spēlēs, orientēšanās sacensībās, trenēsies un sacentīsies tādās disciplīnās kā lauka kaujas iemaņas, alpīnisms, šaušana, pirmā medicīniskā palīdzība un citas. Viņi dosies ekskursijās un piedalīsies dažādos piedzīvojumos.

15.augustā no plkst.11 līdz 16 norisināsies nometnes Viesu un mediju diena, uz kuru aicināti viesu organizāciju vadītāji un darbinieki, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Savukārt 17.augustā no plkst.11 līdz 12 notiks nometnes noslēguma ceremonija, kurā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) uzrunās nometnes dalībniekus un sveiks labākās komandas.

Plānots, ka nometnē piedalīsies 130 pusaudži un jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem.

Nometnes "Baltic Guards" tradīciju sāka Jaunsardzes un informācijas centrs, un pirmo reizi šāda nometne notika 2012.gadā Latvijā. Katru gadu rotācijas kārtībā nometne notiek kādā no Baltijas valstīm.