31.07.2018 09:16

Naktī salūzis vilciens uz Saulkrastiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Naktī salūzis vilciens uz Saulkrastiem pixabay.com

Naktī no pirmdienas uz otrdienu ap plkst.00.15 starp stacijām Lilaste un Inčupe salūza un palika stāvam pasažieru vilciens, kas brauca maršrutā Rīga-Saulkrasti, aģentūru LETA informēja vilciena pasažieris.

Pēc viņa teiktā, vismaz vienam vilcienam vagonam braukšanas laikā nolūzis savienojuma ar elektrotīklu mehānisms. "Bija pamatīgi būkšķi, pazuda elektrība un vilciens apstājās," stāstīja pasažieris.

Kad pasažieri ap plkst.00.45 pametuši vilcienu, par tālāko rīcību, kā un kad nakts vidū avarējušā vilcienā palikušie cilvēki tiks nogādāti tālāk informācija nav sniegta.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmumā "Pasažieru vilciens", kad kļuvis skaidrs, ka vilciens nevarēs turpināt ceļu tehnisku iemeslu dēļ, mēģināts noorganizēt, lai pasažierus galamērķos varētu nogādāt ar autobusu. Taču ņemot vērā, ka tas bijis pēdējais reiss, sarūpēt autobusu īsa laikā nav izdevies.

Līdz ar to pieņemts lēmums izmantot uzņēmuma rīcība esošās vieglās automašīnas. Tomēr, kad šis transports ticis līdz vilcienam, pasažieri jau bija devušies prom un palikuši tikai konduktori.

"Pasažieru vilciens" atvainojas vilciena pasažieriem par sagādātajām neērtībām. Uzņēmuma pārstāvji piebilda, ka situācijas novērtēšana par vilciena spējām turpināt vai neturpināt ceļu, kā arī transporta organizēšana prasa noteiktu laiku, tādēļ informācijas sniegšana par tālāko rīcību nav iespējama uzreiz pēc vilciena apstāšanās.

Uzņēmums arī atgādina, ka tas uzņemas atbildību par notikušo pret pasažieriem un skartie pasažieri var nodot savas biļetes biļešu kasēs vai informācijas centrā, atgūstot par tām samaksāto naudu.

"Pasažieru vilciena" pārstāvji arī apliecināja, ka saistībā ar šo incidentu otrdienas rītā par aptuveni stundu kavējies vilciens Skulte-Rīga, kas tālāk ietekmējis arī vilcienu Ogres virzienā atiešanas laikus.