13.07.2018 11:53

Reģu dienas pasākumā Raganā pievērsīsies latviešu valodas situācijai un perspektīvām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Reģu dienas pasākumā Raganā pievērsīsies latviešu valodas situācijai un perspektīvām ekrānšāviņš no youtube.com

Biedrība "Kultūra. Vide. Sabiedrība" sadarbībā ar Krimuldas novada pašvaldību 28. jūlijā Raganā rīko pasākumu "Reģu diena". Šogad sarīkojumā plānots pievērst īpašu uzmanību latviešu valodai un vairot cieņu pret to.

Kā informēja biedrības "Kultūra. Vide. Sabiedrība" pārstāve Zane Zīle, pasākuma rīkotāju mērķi ir iepazīstināt ar latviešu valodas stāvokli mūsdienās, valodas saglabāšanas un attīstības perspektīvām, veidot apziņu, ka valoda ir pamats dziļas un daudzpusīgas personības attīstībai un latviešu tautas pastāvēšanai nākotnē.

"Pasākumā apmeklētājus aicināsim ieklausīties stāstījumos par valodu kā katras tautas pastāvēšanas priekšnoteikumu, par attieksmi pret savu valodu, par valodas apdraudējumu mūsdienu saziņas līdzekļu situācijā un moderno tehnoloģiju attīstību, par valodas lietošanu ikdienā, par dažādām valodas prasmēm un iemaņām," pavēstīja Z. Zīle.

Dalībniekiem būs iespēja piedalīties un līdzdarboties radošās darbnīcās – valodas stiprināšanā caur tautas dziesmām, dažādām spēlēm un rotaļām, teiku, pasaku un ticējumu stāstīšanu, caur vienkāršas un regulāras sarunas uzturēšanu savā dzimtajā valodā, novērtējot un izceļot valodas plūdumu un bagātību, pārbaudīt savas zināšanas un atjautību radošās viktorīnās.

"Reģu dienas" pasākumā notiks radošo un pētniecisko darbu konkursa "Esiet lepni par savu valodu!" noslēgums un uzvarētāju apbalvošana, kā arī būs iespēja dzirdēt šo darbu fragmentu priekšlasījumus. Tāpat būs iespēja iegādāties grāmatas.

Reģu dienas pasākums notiks 28. jūlijā no plkst. 16.00 Raganā, pļavā pie Pirtskalniņa ar lielo ugunskuru laukuma vidū un teltīm un nojumēm apkārt.