02.07.2018 13:37

LNNK 30 gadu jubileju svinēs ar filmas seansu, dziesmām un atmiņu ugunskuru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LNNK 30 gadu jubileju svinēs ar filmas seansu, dziesmām un atmiņu ugunskuru arhīvs

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" aicina LNNK aktīvistus un citus nacionāli domājošus cilvēkus uz LNNK 30 gadu jubilejas svētkiem 9. jūlijā, kad varēs noskatīties dokumentālo filmu "Berklavs", baudīt koncertu un nodoties sarunām pie atmiņu ugunskura.

Plkst. 14.00 paredzēta Edvīna Šnores dokumentālās filmas "Berklavs" demonstrēšana Latvijas Kara muzeja lielajā zālē, bet plkst. 16.00 būs koncerts un atmiņu ugunskurs Arkādijas parkā, informē nacionālās apvienības pārstāve Dace Kalniņa.

Neatkarīgās Latvijas pamati un tiesiskā pēctecība ar 1918. gada Latviju vislielākajā mērā balstās uz LNNK jeb Latvijas Nacionālās neatkarības kustības pūliņiem. LNNK dibināta 1988. gada 10. jūlijā Arkādijas parkā. Neatkarības un nacionālās simbolikas atjaunošana, Latvijas pilsoņa statuss, latviešu valodas kā valsts valodas statuss, cenzūras izbeigšana, brīvā tirgus ekonomika, cilvēktiesību ievērošana, cieņa pret reliģiju – tās visas vēl 30 gadus senā pagātnē šķita pārdrošas prasības, par ko LNNK aktīvisti piedzīvoja padomju režīma represijas, norāda apvienības pārstāve.

"Šodien LNNK izvirzītās prasības un deklarētās brīvības baudām kā pašsaprotamas. Par to jāpateicas vairāku organizāciju un indivīdu centieniem; to vidū LNNK izceļama kā vienīgā masveida tautas kustība, kas jau sākotnēji atklāti iestājās par Latvijas neatkarības atjaunošanu un deklarēja to skaidros principos," skaidro D. Kalniņa.

LNNK galvenie uzdevumi – ekonomiskās neatkarības nodrošināšana, demogrāfiskā stāvokļa uzlabošana un kultūras tradīciju aizsardzība, vēršanās pret latviešu diskrimināciju – ir aktuāli joprojām. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ir šīs kustības mantiniece gan juridiski, gan idejiski.

Tāpēc interesentiem ir iespēja 2018. gada 9. jūlijā Arkādijas parkā pieminēt LNNK dibināšanas 30. gadadienu ar dziesmām, sarunām un arī cienastiem, ko katrs ir aicināts ņemt līdzi kopējam galdam. Aicināti piedalīties ir gan LNNK vecbiedri, gan visu paaudžu nacionālkonservatīvās idejas atbalstītāji, vēsta D. Kalniņa.