29.06.2018 12:03

Dziesmu un deju svētku laikā Baltijas valstu kultūras ministri parakstīs sadarbības līgumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dziesmu un deju svētku laikā Baltijas valstu kultūras ministri parakstīs sadarbības līgumu Latvijas Nacionālā kultūras centra arhīvs

XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku laikā Baltijas valstu kutūras ministri parakstīs svētku sadarbības līgumu, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa skaidroja, ka kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) ielūgusi īpašo Latvijas svētku gaisotni izjust arī ārvalstu viesus. Igaunijas un Lietuvas kultūras ministri – Indreks Sārs un Liāna Rokīte-Jonsone – Latvijā ieradīsies 8. jūlijā, Dziesmu svētku kulminācijas dienā, kad ne tikai apmeklēs koncertu "Zvaigžņu ceļā", bet īpašā pasākumā parakstīs Baltijas valstu Dziesmu un deju svētku sadarbības līgumu.

Līgums paredz turpināt visu trīs Baltijas valstu sadarbību, nodrošinot UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma reprezentatīvajā sarakstā iekļautās Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību.

Baltijas valstu Dziesmu un deju svētku tradīcija kopš 2003. gada kļuvusi par starptautiski atzītu nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu un šīs unikālās tradīcijas saglabāšanai un attīstībai ir nodibināta īpaša Baltijas valstu komiteja. Ar līgumu, ko Baltijas valstu ministri parakstīs svētdien, tiek nostiprināta arī komitejas darbība un tās pieņemto lēmumu leģitimitāte, norādīja Kokale, piebilstot, ka līgumam pievienots arī konkrēts komitejas izstrādāts rīcības plāns 2018.–2028. gadam, kurā nostiprinātas konkrētas darbības Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanai un attīstībai Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Kā ziņots, XXVI Vispārējie latviešu dziesmu un XVI deju svētki notiks no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.