28.06.2018 16:20

Daugavas stadionā veido deju lieluzveduma "Māras zeme" scenogrāfijas uzbūvi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daugavas stadionā veido deju lieluzveduma "Māras zeme" scenogrāfijas uzbūvi Ilmārs Znotiņš, LNKC arhīvs

Daugavas stadionā, kur šobrīd aktīvi tiek veidota scenogrāfijas uzbūve deju lieluzvedumam "Māras zeme", vairāk nekā 18 tūkstoši visu paaudžu dejotāju izdejos mūsu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai.

Caur laukumā izveidoto ornamentu, mūziku, enerģiju, ritmu un krāsu četros nosacīti izveidotos tautas vēstures posmos tiks iezīmēta tautas dejas un dziesmas ciešā saikne ar cilvēka mūža ritumu un viņa laiku, bet katras daļas centrā īpašā aranžējumā būs sadzirdami arī Dziesmu svētku repertuāra motīvi, informē XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Deju lieluzveduma "Māras zeme" ģenerālmēģinājums notiks 5. jūlijā, koncerti – 6. un 7. jūlijā plkst. 22.00. Koncerts būs skatāms 7. jūlijā plkst. 22.00 LTV 1, kā arī publiskajās skatīšanās vietās Rīgā un visā Latvijā.

Ceturtdien Daugavas stadionā pulcējās visu deju kolektīvu vadītāji, lai iepazītos ar atjaunoto stadionu, pašu pasākuma norisi, kā arī ar svarīgiem organizatoriskiem jautājumiem, vēsta I. Vasiļjeva.