22.06.2018 11:21

CSDD: Jāņi ir aktīvāki velobraucēji un kuģotāji nekā Līgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
CSDD: Jāņi ir aktīvāki velobraucēji un kuģotāji nekā Līgas arhīvs

Kā liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotie fakti, Jāņi riteņbraucēju vidū sastopami piecas reizes biežāk nekā Līgas, bet mazizmēra kuģošanas līdzekļu "kapteiņu lomā" Jāņi iejūtas pat 33 reizes vairāk nekā Līgas.

CSDD datu bāzē ir reģistrēti 40 687 velosipēdi. No tiem gandrīz divi tūkstoši riteņu ir reģistrēti uz Jāņa vārda, bet Līgām – tikai 298 velosipēdi. To, ka Līgas nav tik aizrautīgas velobraucējas kā Jāņi, pierāda arī tas fakts, ka velosipēda vadītāja apliecības ieguvušas vien 814 Līgas, turpretim uz Jāņa vārda izsniegtas 4217 apliecības.

Vēl lielāku pārsvaru Jāņi pār Līgām ir "izcīnījuši" attiecībā uz mazizmēra kuģošanas līdzekļiem, liecina CSDD apkopotie dati. Dažādas motorlaivas, ūdens motocikli, kuteri un citi mazizmēra kuģošanas līdzekļi pieder 2252 Jāņiem, un 971 šī vārda nēsātājam ir mazizmēra kuģošanas līdzekļa vadītāja apliecība. Tikmēr Līgu "flote" sastāv tikai no 21 skaista atpūtas kuģa, un viņām ir izsniegtas 29 mazizmēra kuģošanas līdzekļa vadītāja apliecības.

CSDD atgādina, ka alkohola lietošana un velosipēda vai ūdens transporta vadīšana, gluži tāpat kā braukšana pie auto stūres, nav savstarpēji savienojamas darbības.