20.06.2018 16:39

Ādažu bāzē atklās jaunas kazarmas būvniecību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu bāzē atklās jaunas kazarmas būvniecību Normunds Mežiņš

21. jūnijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalīsies piemiņas kapsulas iemūrēšanas ceremonijā Ādažu bāzē, svinīgi atklājot daudzfunkcionālās kazarmas būvniecību.

Topošā kazarma būs paredzēta Latvijas un sabiedroto spēku karavīru izmitināšanai, un tajā varēs izvietot līdz 450 karavīru. Kazarma būs 7731 kvadrātmetru liela četrstāvu ēka, un tās būvniecību plānots pabeigt līdz šī gada beigām, informēja Aizsardzības ministrijā.

Daudzfunkcionālās kazarmas būvniecības projekta kopējās izmaksas ir 10 454 015 eiro, kas ietver ēkas projekta izstrādi, būvdarbus, būvuzraudzību un autoruzraudzību. Projektu īstenos būvuzņēmums SIA "Abora".

Piemiņas kapsulas iemūrēšanas ceremonijā Ādažu bāzē piedalīsies arī Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra un SIA "Abora" pārstāvji.

Šī būs jau otrā no četrām četrstāvu kazarmām, kuras plānots būvēt Ādažu bāzē, radot papildu izmitināšanas iespējas gan Latvijas, gan sabiedroto spēku karavīriem, kas ierodas Latvijā uz apmācību vai rotācijas laiku. Trešās un ceturtās kazarmas būvniecībai plānots piesaistīt NATO Drošības investīciju programmas finansējumu.

Pirmās četrstāvu kazarmas būvniecība tika uzsākta janvārī un to plānots pabeigt līdz gada beigām.

Jau ziņots, ka līdz šim Ādažu bāzē uzbūvētas četras trīsstāvu kazarmas. Katras ēkas platība ir 3000 kvadrātmetru, un katrā no tām var izvietot līdz 304 karavīrus. Šī kazarmu kompleksa pirmā ēka tika atklāta 2014. gada novembrī, otrā – 2016. gada oktobrī, bet trešā un ceturtā – 2017. gada augustā.