19.06.2018 12:39

Foto: Botāniskajā dārzā Salaspilī aizvadīts stādu gadatirgus un tapusi vasaras puķu kompozīcija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Puķu kompozīcija pie ieejas botāniskajā dārzā Puķu kompozīcija pie ieejas botāniskajā dārzā Nacionālais botāniskais dārzs un Salaspils novada pašvaldība

Pagājušajā sestdienā Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī aizvadīts tradicionālais stādu un amatnieku darinājumu gadatirgus, un turpmāk apmeklētājus priecēs jauns objekts – puķu kompozīcija – tieši pretī stacijai pie ieejas botāniskajā dārzā.

16. jūnijā Nacionālajā botāniskajā dārzā notika tradicionālais stādu un amatnieku darinājumu gadatirgus, kura laikā bija iespēja noklausīties siera gatavošanas meistares Ināras Mālkalnes stāstījumu un nobaudīt gardo cienastu – pašceptu maizi un pašu gatavotu sieru. Apmeklētāji varēja baudīt arī Salaspils amatierteātra kolektīva sirsnīgo muzikālo pasakas izrādi "Īkstīte", vēsta botāniskā dārza pārstāvji.

Tāpat garāmgājēju un apmeklētāju priekam, sadarbojoties Salaspils novada pašvaldības un botāniskā dārza speciālistiem, ir izveidota krāsaina vasaras puķu kompozīcija pie sienas. Darbi gan vēl šeit turpinās, un objekts tiks papildināts, informē Salaspils novada pašvaldībā. Kā saka ainavu arhitekte Daiga Veinberga, tad raizes dara vienīgi karstais laiks, kas gan augiem, gan dārzniekiem ir grūts pārbaudījums.