14.06.2018 20:21

Reģistrācija pāvesta Svētajai Misei Aglonā notiks no 8. jūlija līdz 19. augustam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Reģistrācija pāvesta Svētajai Misei Aglonā notiks no 8. jūlija līdz 19. augustam www.pavestsLatvija2018.lv

24. septembra pēcpusdienā pāvests Francisks svinēs Svēto Misi Aglonā, uz kuru ir aicināti visi ticīgie un labas gribas cilvēki. Lai sagatavotu infrastruktūru un noorganizētu ērtu dalībnieku ierašanos, no 8. jūlija līdz 19. augustam norisināsies reģistrācija Svētajai Misei Aglonā.

Reģistrēties būs iespējams katoļu draudzēs un mājaslapā, informēja Latvijas Romas katoļu Baznīcas Informācijas centrā. Viena persona varēs reģistrēt vairākus cilvēkus, norādot viņu vārdu, uzvārdu, ierašanās veidu Aglonā un savu kontaktinformāciju. Tiem, kas reģistrēsies internetā, būs jānorāda baznīca, kurā vēlas saņemt ieejas kartes. Ieejas kartes Svētās Mises dalībnieki varēs saņemt no 9. septembra.

Kā zināms, 22.–25. septembrī Baltijas valstis apmeklēs pāvests Francisks. 22. un 23. septembrī viņš viesosies Lietuvā, 24. septembrī – Latvijā, bet 25. septembrī – Igaunijā. Oficiālā vizītes programma vēl nav publicēta, bet zināms, ka no rīta viņš tiksies ar valsts prezidentu, politiķiem, diplomātiem, sabiedrības pārstāvjiem, noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, piedalīsies ekumeniskā dievkalpojumā Rīgas Domā un apmeklēs Rīgas Sv. Jēkaba katedrāli, savukārt pēcpusdienā dosies uz Aglonu, kur Latvijas nozīmīgākajā katoļu svētvietā svinēs Svēto Misi.

Šogad aprit 25 gadi kopš Baltijas valstis apmeklēja svētais pāvests Jānis Pāvils II. Viņa vizīte ilga divas dienas, kuru laikā notika Svētā Mise Mežaparka estrādē un Aglonas svētvietā.