14.06.2018 10:00

Saulkrastus un Carnikavu apmeklēs simtgades svētceļnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastus un Carnikavu apmeklēs simtgades svētceļnieki www.svetcelojums100.lv

Ceturtdien Saulkrastos un piektdien Carnikavā piestās simtgades svētceļojuma dalībnieki, portālu "Apriņķis.lv" informēja Ādažu ev.lut. draudzes pārstāve Marta Romanova-Jēkabsone. Carnikava ir viena no pieturām svētceļniekiem, kuri 100 dienās plāno apiet apkārt Latvijai.

Piektdien no rīta svētceļnieki sāks ceļu no Saulkrastu katoļu baznīcas uz Carnikavu. Plkst. 19 visi aicināti tikties Laivu mājā, Stacijas ielā 21, kur varēs tikties ar svētceļniekiem, uzzināt viņu liecības un plkst. 20 piedalīties kopējā ekumēniskā misē – lūgšanu vakarā ar Tezē dziesmām un kopīgām lūgšanām par atdzimšanu Latvijai un Carnikavas dievnamam. Pa nakti svētceļnieki paliks vietējā skolā.

Simtgades svētceļojuma dalībnieki turpina lūgšanu ceļu par mūsu valsti apkārt Latvijas robežai. Ejot svētceļojuma trešo posmu "Piejūras ceļu", viņi 40 dienās būs nogājuši jau vairāk kā 700 kilometrus. Ceļojumu plānots noslēgt 13. augustā.

Patlaban grupā ir aptuveni 30 cilvēki, bet no pirmās dienas iet aptuveni 14 cilvēki. Svētceļnieku grupas gaitām var sekot interneta vietnē, bet pievienoties viņiem ceļā var jebkurā vietā un laikā.

Jāatgādina, ka Laivu māja Carnikavā ir vieta, kur šobrīd pulcējas vietējā luterāņu draudze, kopš pagājušā gada nogalē nodedzis Carnikavas koka dievnams Siguļos. Draudze ir apņēmības pilna uzcelt jaunu dievnamu, bet tagad jau Carnikavas centrā.