30.05.2018 21:08

Pildegovičs: Svarīgi sabalansēt privāto datu aizsardzību un valstu drošības intereses

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pildegovičs: Svarīgi sabalansēt privāto datu aizsardzību un valstu drošības intereses Ārlietu ministrija

Svarīgi sabalansēt privāto datu aizsardzību un valstu drošības intereses, trešdien atklājot starptautisko konferenci par personu identifikācijas risinājumiem "Secure Identification" uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Uzrunā valsts sekretārs atzina, ka digitalizācijas laikmetā ir svarīgi sabalansēt gan privāto datu aizsardzību, gan arī valstu drošības intereses, lai kopīgi cīnītos pret terorismu un organizēto noziedzību.

Pēc viņa teiktā, viena no galvenajām Eiropas Savienības (ES) prioritātēm ir pilsoņu datu aizsardzība, un kopš šā gada 25.maija ES ir spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula, kas nosaka augstākus standartus ES pilsoņu tiesībām uz privātumu.

"Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā digitālā transformācija kļūst par ES ekonomikas virzītājspēku, tomēr tā nevar notikt bez jauniem risinājumiem personu identifikācijas jomā. Tikai sadarbojoties valdībām, pētniekiem un uzņēmējiem, var radīt inovatīvus risinājumus biometrijas, identitātes dokumentu un efektīvā robežu pārvaldībā, atbildot uz mūsdienu pasaules drošības izaicinājumiem," pauda Pildegovičs.

Starptautiskā konference "Secure Identification" jau astoņus gadus pulcē vairāk nekā 300 valdību pārstāvjus, uzņēmumus, tehnoloģiju izstrādātājus no vairāk nekā 45 Eiropas, Āzijas un Amerikas valstīm. Konference ir kļuvusi par sadarbības platformu jaunāko biometrijas, identitātes dokumentu un robežu pārvaldības risinājumu izstrādātājiem un lēmumu pieņēmējiem.