26.05.2018 09:32

Bruņotie spēki "Gaujas svētkos" Ādažos demonstrēs militāro tehniku un ekipējumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Bruņotie spēki "Gaujas svētkos" Ādažos demonstrēs militāro tehniku un ekipējumu Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija

Ādažos šajā sestdienā notiek gadskārtējie "Gaujas svētki", kuros visas dienas garumā pasākuma apmeklētājiem ir iespēja apskatīt Nacionālo bruņoto spēku militāro ekipējumu un tehniku, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Apmeklētāji var aplūkot pašgājējhaubiču sistēmu, kas iegādāta no Austrijas, lai pilnveidotu Latvijas bruņoto spēku netiešās uguns atbalsta spēju.

Militāro tehniku un ekipējumu demonstrē arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri, un svētku viesiem ir iespēja apskatīt Spānijas bruņoto spēku kājnieku kaujas mašīnas "Pizarro" un bruņumašīnu "Vamtac", Kanādas bruņoto spēku vieglās kaujas bruņumašīnas un haubices "M777" un citu sabiedroto tehniku, kā arī varēs nogaršot spāņu gatavoto nacionālo ēdienu – paelju.

Pasākuma laikā var uzzināt par dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos. Šogad profesionālajā dienestā plānots uzņemt 710 karavīru.

Tāpat Latvijas un sabiedroto valstu karavīri piedalīsies svētku gājienā, kura muzikālo noformējumu nodrošinās Zemessardzes orķestris.