18.08.2012 10:26

Vēstule: Prot rakstīt, bet neprot jautāt

Autors  Brigita Taučkele, Jāņa Jaunsudrabiņa piemiņas istabas pārzine
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vēstule: Prot rakstīt, bet neprot jautāt arhīvs

Labdien, redakcija un Markota kungs! Izlasot otrdienas, 14.08.2012., "Rīgas Apriņķa Avīzi", kurā Jūs tik zinoši esat konstatējis, ka Ropažu Garkalnē Jaunsudrabiņš nav cieņā, mēs – vietējā "dāmu komiteja", kā Jūs mūs godājat, bijām ļoti sarūgtinātas un izbrīnītas.

Kā viens cilvēks, kas prot rakstīt un meklēt informāciju Garkalnes novada vietnē, nevar atrast nevienu darbinieku Garkalnes domē, kas viņam sniegtu izsmeļošu informāciju par piemiņas objektiem Garkalnes novada apdzīvotā vietā Garkalnē, nevis Ropažu Garkalnē, jo tādas sen vairs nav.

Jāņa Jaunsudrabiņa piemiņas akmens un tā apkārtne ir sakopta, "pļava ar zāli cilvēka augumā" ir privātīpašums, un Saules iela nebeidzas pie "superlepnas iestādes no masīviem betona blokiem". Aptuveni desmit metrus tālāk ir gan piemiņas akmens, gan māja "Baloži" Saules ielā 1, kas tagad ir privātīpašums.

Jāņa Jaunsudrabiņa piemiņas istaba tiešām atrodas Komunālservisa telpās, kura durvis darba laikā ir atvērtas, un mēs esam ļoti pateicīgas tā vadītājam Harijam Lieljurim par iespēju bez sadzīves problēmām šīs divas istabas izmantot. Ja mums kādreiz būs iespēja tikt pie reprezentablām telpām, ticiet man, mēs šo iespēju garām nelaidīsim.

Kapakmens Jāņa Jaunsudrabiņa mātei Ievai Jaunsudrabiņai atrodas Garkalnes kapos, kas tagad, pēc kārtējās teritoriālās reformas, atrodas Ādažu novadā, bet Jūsu godātā "dāmu komiteja" no Garkalnes novada šo piemiņas zīmi arī apkopj.

Dievs cilvēkam ir devis valodu, un, ja viņš grib saņemt kādu informāciju, tad jautā. Mēs gan atrodamies meža ielokā, bet cilvēki te dzīvo un atbildēt prot.

Daru Jums zināmu, ka, sagaidot Jāņa Jaunsudrabiņa 135. dzimšanas dienu, Piemiņas istabas aktīvistes un vietējā "dāmu komiteja" gatavo atceres pasākumu, kas notiks 2012. gada 24. augustā ar šādu programmu:
11.00 noliksim ziedus pie Jāņa Jaunsudrabiņa piemiņas akmens Saules ielā 1, Garkalnē;
12.00 noliksim ziedus pie Jāņa Jaunsudrabiņa mātes Ievas Jaunsudrabiņas kapa Garkalnes kapsētā;
13.00 apskatīsim ekspozīciju Jāņa Jaunsudrabiņa piemiņas istabā Vidzemes šosejā 1, Garkalnē (Komunālservisa telpās);
13.00 pabūsim kopā atmiņu brīdī Garkalnes dienas centrā, Vidzemes šosejā 1, Garkalnē un uzzināsim, kā tapa Jāņa Jaunsudrabiņa "Kopoti raksti".

Savās atmiņās dalīsies literatūrzinātnieki Līvija Volkova un Ilgonis Bērsons.

Būsiet laipni gaidīti!