15.08.2012 15:09

Mammai ļauj satikties ar meitu, mācītājs neko nezina par iesniegumu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Žanna Pilsētniece. Žanna Pilsētniece. Krišjānis Grantiņš

Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas. Šo sakāmvārdu noteikti var attiecināt uz siguldietes Žannas Pilsētnieces lietu, kurā mātei, pēc viņas teiktā, 40 sekundēs atņēma aizbildniecību pār meitu.

 

Sarunā ar portālu "Apriņkis.lv" sieviete neslēpj prieku, jo viņai beidzot ir iespēja satikties ar septiņgadīgo meitu Alīnu. Tiesa gan, pagaidām tikai krīzes centrā Valmierā. Taču mamma ir optimisma pilna un cer, ka jau tuvākajā laikā viss nokārtosies un meita atkal būs mājās. Pirmie soļi šajā virzienā jau veikti.

Kā izdevies noskaidrot portālam "TVNet", arī policijai līdz šim nav izdevies pierādīt, ka Žanna pret meitu būtu izturējusies vardarbīgi. Turklāt pati meitene izteikusi vēlmi atgriezties atpakaļ pie vecākiem.

Kā portālam pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Kondrāte, pēc organizācijas "Žēlastības upe" mācītāja Kaspara Gulbja sūdzībām bāriņtiesai un policijai uz aizdomu pamata par cietsirdīgu izturēšanos pret bērnu sākts kriminālprocess. Policijas pārstāve gan pieļauj, ka visai drīz lieta varētu tikt izbeigta – gūt pierādījumus tam, ka māte Žanna Pilsētniece un viņas dzīvesbiedrs pret bērnu izturējušies vardarbīgi, pretēji K. Gulbja apgalvotajam pagaidām nav izdevies.

Ir veiktas ekspertīzes, kā arī ģimenes kaimiņu aptaujāšana, kas aizvien turpinās, tomēr aizdomas nav apstiprinājušās.

Par šo portālā "TVNet" publicēto informāciju sašutumu sarunā ar "Apriņķis.lv" neslēpj pieminētais mācītājs, atkārtoti uzsverot, ka viņš meiteni nepazīst un nekādu iesniegumu policijai rakstījis neesot. "Vai tiešām policija un bāriņtiesa nezina, ar ko viņi runā? Es taču pat tur tuvumā nebiju. Dzīvoju pavisam citā vietā," tā K. Gulbis.