02.08.2012 18:37

Meklē tuviniekus un paziņas Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

"Rīgas Apriņķa Avīzes" maija numurā stāstījām par detektīvu Mārtiņu Ziebergu, kurš palīdz cilvēkiem atgūt laimi – atrast radiniekus, ar kuriem pazuduši sakari.

Toreiz publicējām arī cilvēku lūgumus palīdzēt atrast radus, kuri dzīvo Pierīgas novados. Jau avīzes iznākšanas dienas rītā uz redakciju piezvanīja Ņina Kalniņa, kuru gandrīz desmit gadus meklēja brāļameita. Pēc pāris dienām viņas jau sazinājās pa e-pastu.

Pateicoties Mārtiņam Ziebergam, kurš ir raidījuma "Gaidi mani" brīvprātīgais palīgs, pēc 20 un pat 30 gadiem ir satikušies vairāki simti radinieku un paziņu. Taču joprojām ir daudz cilvēku, kuri cer piedzīvot laimīgos atkalredzēšanās mirkļus. Varbūt arī jūs varat viņiem palīdzēt.

Aleksandru Jakuņinu Salaspilī no 1996. gada meklē meita Zakubova Aļona Vitālija meita. "Vecāki izšķīrās, kad man bija seši gadiņi. Drīz pēc tam mana mamma apprecējās ar citu vīrieti, kurš mani adoptēja, un mēs pārcēlāmies uz dzīvi Krievijā. Uz visiem maniem jautājumiem par tēvu mamma klusē, tāpēc es nolēmu pati viņu sameklēt. Lūdzu, palīdziet man atrast tēvu!"

Viktoru Kolmakovu, dzimušu 1954. gadā, no 1974. gada Salaspilī meklē māsa Rasskazova Natālija Fjodora meita. "Viktors ir mans vecākais brālis. Bērnībā mamma viņu aizveda uz savu dzimteni – Latviju. Skolas gados mēs sarakstījāmies. Pēc armijas viņš bija ciemos pie manis, apsolīja uzrakstīt vēstuli, kad aizbrauks mājās uz Salaspili, bet neuzrakstīja. No tā laika par viņu nekas nav zināms. Lūdzu, palīdziet man viņu atrast!"

Larisu Bujevsku, dzimušu 1971. gadā, no 1987. gada Salaspilī meklē radinieks Veršiņins Vitālijs Vladimira dēls. "Jau vairāk nekā 20 gadus nezinām neko par tanti Bujevsku Valentīnu, māsīcām Bujevsku Jeļenu un Larisu, brālēnu Bujevsku Oļegu. Lūdzu, palīdziet man viņus atrast!"

Olgu Zeļecku Salaspilī meklē Jakovļeva Larisa Valentīna meita. "Meklēju savus radiniekus no vecāsmātes puses – Muravjovu Mariju Ivana meitu, Kļjavzuniku A. I. un Zeļecku O. N. Cik zinu, viņi dzīvoja Salaspilī, Enerģētiķu ielā. Manas vecmāmiņas un mammas vairs nav starp dzīvajiem, bet adreses ir palikušas. Gribētos atrast savus radiniekus, lai zinātu, ka es neesmu viena. Ļoti lūdzu palīdzēt atrast kādu no radiniekiem!"

Vitu Locu Vangažos meklē Vukolova Lilija Petrova meita. "Mans vīrs Vukolovs Vasilijs laikā no 1979. līdz 1981. gadam dienēja Latvijā. Zinu, ka toreiz viņš draudzējās ar meiteni vārdā Vita. Vitai no Vasilija esot piedzimis dēls, kura vārds, ja nemaldos, ir Edvards. Ļoti gribētos viņus atrast, jo maniem bērniem viņš ir vecākais brālis, kuru viņi gribētu satikt. Lūdzu, palīdziet man viņu atrast!"

Aleksandru Karavajevu, dzimušu 1953. gadā, no 1999. gada Saulriešos meklē Obuhova Jekaterina Andreja meita. "Ar tēvoci pēdējo reizi tikāmies 1999. gadā, kad viņš bija pie mums ciemos. Gribētos atjaunot sakarus. Lūdzu, palīdziet man viņu atrast!"}

Astašovu Regīnu, dzimušu 1951. gadā, no 1982. gada Mālpilī meklē Pohomčuka Tamāra Nikolaja meita. "Iepazināmies 1976. gadā Mālpils sovhoztehnikumā. Es mācījos, bet viņa strādāja. Beidzoties mācībām, es aizbraucu no Latvijas un pazaudēju adreses. Ļoti gribētu atrast savu draudzeni, jo neesam redzējušās no 1982. gada."

Robertu Šenne, dzimušu 1940. gadā, no 1988. gada Mālpilī meklē Kizimova Valentīna Viktora meita. "Ar Robertu pēdējo reizi tikāmies 1965. gadā. Pēc tam sarakstījāmies vairāk nekā 20 gadus. Tad sakari pārtūka, jo atbildes uz vēstulēm nesaņēmu. Lūdzu, palīdziet man viņu atrast!"

Ja jūs pazīstat šos cilvēkus vai jums ir zināma kāda informācija par viņiem, lūdzu, piezvaniet pa tālruni 29923833 raidījuma "Gaidi mani" Zemgales reģiona brīvprātīgajam palīgam Mārtiņam Ziebergam.

Iepriekš:

Detektīvs, kurš palīdz cilvēkiem atgūt laimi - savas ģimenes
Krimuldietes stāsts: ģimenes atkalsastapšanās pēc 23 gadiem