01.08.2012 11:21

Siguldā sumina pirmajā pusgadā dzimušos novadniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sumina pirmajā pusgadā dzimušos novadniekus Siguldas novada pašvaldības arhīvs

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" jūlija nogalē sveica šā gada pirmajos sešos mēnešos dzimušos bērnus un viņu ģimenes.

Mazie novadnieki dāvinājumā no pašvaldības saņēma īpaši veidotas monētas, kurās iegravēts novada ģerbonis, dzimšanas gads un šajā gadā rekonstruētās Livonijas ordeņa Siguldas pils kontūra.

"Spārnus mēs, vecāki, saviem bērniem varam dot visstiprākos, izveicīgākos un gudrākos, lai tie paceltu viņus, palīdzētu sasniegt virsotnes un dotu iespēju mūsu bērniem būt laimīgiem. Un šeit ir tūkstošiem iespēju. Bet saknes mums ir vienas. Tie ir mūsu vecāki un tā ir vieta, kur esam dzimuši. Lai šī monēta ir kā apliecinājums un atgādinājums mazajiem novadniekiem, ka viņu saknes ir Siguldas novadā", atklājot pasākumu, sacīja U. Mitrevics.

Jaundzimušos novadniekus sveica arī Siguldas Mākslu skolas mazie mūziķi un dziedātājs Lauris Reiniks. Pēc svinīgā pasākuma ģimenes tika aicinātas uz svētku kliņģeri un fotografēšanos. Foto attēli no pasākuma būs pieejami no 3. augusta pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Ielūgtās ģimenes, kuras pasākumu neapmeklēja, lai saņemtu jaundzimušo monētas, tiek aicinātas sazināties ar pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļu pa tālruni 67970848.

Kopumā šī gada pirmajos sešos mēnešos Siguldas novadā piedzimuši un deklarēti 108 jaundzimušie. Plānots, ka otrajā pusgadā dzimušos novadniekus pašvaldība sveiks nākamā gada janvārī.