31.05.2017 17:28

FOTO: Lēdurgas skolēni līdz nepazīšanai pārvērš autobusa pieturu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Otrdien Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas skolēni, kuri pārveidoja Lēdurgas autobusu pieturu, saņēma balvu no SIA “ZAAO” – klases ceļojumu uz Stokholmu ar prāmi “Tallink”. Otrdien Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas skolēni, kuri pārveidoja Lēdurgas autobusu pieturu, saņēma balvu no SIA “ZAAO” – klases ceļojumu uz Stokholmu ar prāmi “Tallink”. publicitātes

Noslēdzies Ziemeļvidzemes un Pierīgas atkritumu apsaimniekotāja SIA "ZAAO" vides iniciatīvas "100 darbi Latvijai" skolu konkurss, izvērtēti visi paveiktie vides darbi un noteikti uzvarētāji. To vidū ir arī Krimuldas novada Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas 7. klase, kas veikusi vērienīgu autobusu pieturas labiekārtošanu.

Otrdien klase par paveikto darbu saņēma balvu – "Tallink" jūras ceļojumu uz Stokholmu.

Piesaistot skolas un pašvaldības atbalstu, skolēni līdz nepazīšanai atjaunojuši autobusa pieturu Lēdurgas centrā. Pieturvietai uzliktas jaunas sienas un jumts, izvietotas skolēnu rokām darinātas atkritumu urnas un puķu kaste. Tāpat skolēni krāšņi apgleznojuši pieturas sienas un nokrāsojuši soliņus.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Lēdurgas pamatskolas sociālo zinību skolotāja Maija Karasjova, ideja par to, kas būtu labais darbs Latvijas simtgadei un ko skolēni varētu paveikt, attīstījusies pamazām. Vispirms bijusi doma pašu rokām izgatavot atkritumu urnas autobusa pieturai Lēdurgas centrā, bet bērni sapratuši, ka sliktā stāvoklī ir pati autobusu pietura. Ticis nolemts, ka tikai ar atkritumu urnām un puķu kasti vien būs par maz, un jāatjauno pati pietura.

Idejas īstenošana sākusies jau aprīlī, kad 7. klases zēni kopā ar skolotāju Gunitu Ozoliņu mājturības un tehnoloģijas stundā sākuši izgatavot pieturai domātās četras puķu kastes. Taču domājot par pašas pieturas sakopšanu, darbā iesaistījies arī skolas saimnieks un skolas direktore Maija Kalniņa. Autobusu pieturas sienu atjaunošanai atbalstu sniedzis pagasta pārvaldnieks Juris Liepa, bet nojumes jumts salabots ar novada domes atbalstu.

Kā teic M. Karasjova, autobusu pieturas atjaunošanas darbos iesaistījās 15 skolēni ne tikai no 7., bet arī 6. klases. Kā īpaši čaklas projekta īstenotājas skolotāja piemin 6. klases skolnieces Ramonu Podnieci un Madaru Dziļumu. "Kad pietura 16. maijā bija sakārtota, to nofotografējām, attēlus nosūtījām konkursa rīkotājiem un gaidījām atbildi. Tagad zināms, ka mūsu skolēnu darbs ir novērtēts ar ceļojumu uz Stokholmu, bet Lēdurgas centrā paliks sakārtota autobusu pietura," gandarīta par bērnu paveikto ir M. Karasjova.