22.06.2012 09:42

Aicina uz kristīgu Jāņu svinēšanu Priedainē

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Telšu dienās" aicināti piedalīties gan lieli, gan mazi. "Telšu dienās" aicināti piedalīties gan lieli, gan mazi. www.kalpones.lv

Jūrmalā, Priedainē, "Telšu dienās" pulcēsies tie cilvēki, kuri Jāņus vēlas pavadīt kristīgi.

Tajās aicināti piedalīties pieaugušie, jaunieši, kā arī ģimenes. Organizatori sola, ka arī mazajiem Dieva bērniem pasākumā garlaicīgi nebūs. Savukārt velobraukšanas entuziasti aicināti līdzi ņemt savus "fiksīšus".

Pasākums ir iespēja kristīgā garā pavadīt Jāņus, piedzīvot vienotību ar Dievu un citiem kristiešiem, kā arī nedaudz iepazīt brāli Francisku un viņa prieku par visu radīto. Tās organizē tēvi kapucīni un māsas kalpones.

"Teltis, līdzīgi kā Izraēlim Vecajā Derībā, mums ļauj atcerēties, ka esam ceļā. Teltis mums atgādina, ka Apsolītā Zeme, uz kuru dodamies, ir Debesis," vēsta mājaslapā "Kalpones.lv" ievietotais aicinājums piedalīties pasākumā.

Telšu dienas ir arī sadraudzības dienas. Līdzīgi kā svētā Franciska brāļi no visas pasaules reizi gadā mēroja ceļu uz Porcjunkulu, lai Svētā Gara nosūtīšanas svētkos, mitinoties apkārt Eņģeļu Dievmātes baznīciņai uzslietās teltīs, izdzīvotu brālīgas kopābūšanas brīdi, tā arī mēs vēlamies, lai mūsu satikšanās Priedainē kļūst par prieka pilnu vienotības brīdi ar Dievu, ar brāļiem un māsām Kristū, ar skaisto Dieva radīto pasauli. Arī šogad tiek plānoti dažādi mazi un jautri pārsteigumi, kas neļaus mums nogulēt gada īsāko nakti.

Garīgo vadību arī šogad uzņemsies kapucīnu tēvs Krišjānis un Ilmārs Tolstovs, slavēšanas naktī būs kristīgie mūziķi - Jānis Kurševs un citi.

Pieteikties var pa tel. 27 86 84 94 vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Dalības maksa ir septiņi lati, taču organizatori sola, ka nevienu ārā nedzīs, ja apmeklētājam makā būs mazāk naudas.