20.06.2012 10:08

Vangažos aplīgos domes deputātus

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Atceroties senās tautas tradīcijas jau ceturtdien, 21.jūnijā, plkst. 12.00 Inčukalna novada Vangažos tradicionāli notiks sirsnīga un jautra Saulgriežu dienas svinēšana.

 

Svētkus organizē Vangažu pilsētas pensionāru biedrība. Kopā ar viesiem – Gaujas un Ikšķiles senioriem, lustīgi tiks aplīgoti iedzīvotāji un par Inčukalna novada domes darbinieki.

"Šī ir tradīcija, kas katru gadu vēršas aizvien plašāka. Ielīgošana paredzēta ikvienam, kas nav steidzies darba gaitās," stāsta domes sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Bunkuss un atklāj, ka šīs ielīgošanas allaž ieturētas Jāņu tradīcijās – ar tautastērpiem, ziedu un ozolu vainagiem, līgo dziesmu dziedāšanu.

Apkārtni pušķos pašu pensionāru biedrības dalībnieku veidotas Līgo tematikā ieturētas ziedu kompozīcijas un pušķi. "Viņi māk pārsteigt ar savām idejām un aplūkojot izstādi, būs ko mācīties," teic J. Bunkuss.

Savukārt pēc lustīgas Saulgriežu dienas svinēšanas, sestdien, 23. jūnijā, no plkst. 22.00 līdz rītausmai Līgo svētki tiks svinēti Inčukalna parka estrādē.

Tradicionāli estrādē notiks balle ar grupas "Patafons" piedalīšanos. Vakara gaitā tiks kurts Jāņu ugunskurs, ēsts Jāņu siers, iets rotaļās un baudītas Jāņu tradīcijas, par kuru organizēšanu rūpēsies Inčukalna Tautas nams. Darbosies bufete.