18.06.2012 10:41

Mārupē dibinās katoļu draudzi, apsver baznīcas būvniecību

Autors  Karina Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs arhīvs

Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs, apmeklējot Mārupi, izteicis atbalstu iecerei veidot katoļu draudzi un vēlējis realizēt ieceri par baznīcas būvniecību.

"Mārupē nav baznīcas, iedzīvotāji spiesti doties uz Rīgu, lai varētu piedalīties dievkalpojumā," atzīst Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs ("Vienotība").

"Zinu, ka daudzi luterāņi dodas uz Mārtiņa baznīcu Rīgā. Pats esmu luterānis, taču neesmu nekāds biežais baznīcā gājējs, bet labprāt apmeklēju pareizticīgo katedrāli," stāsta M. Bojārs, priecādamies, ka pirmo mesu 17. jūnijā Mārupes Mūzikas un mākslas skolā vadīja metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Jautāts, vai Mārupē arī reiz būs baznīca, metropolīts Z. Stankevičš atbild: "Būs!" Metropolīts svētīja skolas klašu telpas un novēlēja audzēkņiem spēt atainot Dieva pasaules skaistumu mākslā un mūzikā.

"Parasti ir tā, ka par baznīcu rūpējas bīskaps, taču es uzskatu, ka draudzei pašai ir jāceļ savs dievnams. Ja visu pasniedz kā uz paplātes, cilvēks neprot To novērtēt. Tikai pašu celtai baznīcai viņš jutīsies piederīgs. Palīdzēt vajag tad, ja draudze pati saviem spēkiem netiek galā," pārliecināts garīdznieks.

"Esmu pārliecināts, ka mums reiz būs savs dievnams," piebilst M. Bojārs. Draudzes aktīviste Regīna Grīga stāsta, ka ticīgie jau sen ir lūguši par savu baznīcu, tad sāka vākt parakstus, izstrādāja projektu nelielai kapelai, bet arhibīskaps iebildis, ka tik lielam novadam kā Mārupe vajag lielu baznīcu, un nu ir tapis cits projekts, kas gaida realizāciju.