12.06.2012 19:27

"Ķekaviņas līču" mini zoodārzā piedzimuši mežacūku un briežu mazuļi

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ķekaviņas līču" mini zoodārzā piedzimuši mežacūku un briežu mazuļi Krišjānis Grantiņš

Mazajā zoodārzā "Ķekaviņas līči" piedzimuši vairāki mazuļi – mežacūku atvasītēm jau trīs nedēļas, bet abi briedēni pasaulē ieradās vien pirms nedēļas.

Mazuļi nākuši pasaulē atpūtas kompleksā "Ķekaviņas līči". Mazā zoodārza saimnieka Ķekavas novada domes deputāta Igora Malinauskas brālis Vasilis Malinauskas, kurš ieradies viesos no Lietuvas un uzņēmies rūpes par pieaugumu zvēru ģimenēs, pastāstīja, ka pagaidām mazuļiem pietiek ar mammas pienu, tāpēc galvenās raizes ir par to, lai mammas būtu labi paēdušas.

"Mežacūkai dodu kartupeļus, ābolus, graudus un svaigu zāli – no zāles klēpja viņa izlasa tos augus, ko pati vēlas. Bet abām briežu mammām, kurām bērni piedzima ar pāris dienu starpību, no rīta un vakarā dodu graudus, bet pa dienu zāli, sienu un burkānus," stāsta Vasilis.

Viņš stāsta, ka padomus par zvēru kopšanu meklē gan internetā, gan, ja ir kādas veselības problēmas, pie speciālistiem Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Viņš brāļa saimniecībā dara arī visus citus vajadzīgos darbus – gandrīz viss, kas tur redzams, ir pašu spēkiem ierīkots. Uz jautājumu, kur Vasilis iemācījies sagatavot kokmateriālus, veidot aplokus, kopt un barot dzīvniekus, viņš atbildēja: "Tāds esmu piedzimis. Cilvēks jau visu mūžu dzīvo, strādā un mācās."

Dzīvniekiem mazuļi dzimstot tur, kur dzīvnieki labi jūtas. "Ķekaviņas līču" mazajā zoodārzā izskatās kā īstā lauku sētā, kur valda dabiska kartība un dienas ritms, jo pēc septiņiem vakarā, kad visi zvēriņi ir paēduši, viņi dodas pie miega un zoodārza vārti apmeklētajiem ir slēgti.