28.01.2016 15:55

Zemessargi aicina pievienoties Zemessardzes rindām

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Mācības "Ground Target" Ādažos, piedalās Zemesardzes 17.Pretgaisa aizsardzības bataljona zemessargi Mācības "Ground Target" Ādažos, piedalās Zemesardzes 17.Pretgaisa aizsardzības bataljona zemessargi Gatis Dieziņš, www.zs.mil.lv

"Ņemot vērā drošības situācijas pasliktināšanos visā Eiropā, mums ir nepieciešams palīdzēt valstij veikt rekrutēšanu Zemessardzē," saka zemessargs Oskars Puriņš, kurš kopā ar domubiedriem no Zemessardzes 17. Pretgaisa aizsardzības bataljona izveidojis uzsaukumu jeb skrejlapas, kurās tautieši tiek aicināti papildināt Zemessardzes rindas.

Šādas skrejlapas – pavisam 450 tūkstoši – ir izplatītas Latvijas, tostarp daudzu Pierīgas novadu, iedzīvotāju pastkastītēs.

Kurš gan cits, ja ne mēs paši?

Par ideju un mērķi uzsākt zemessargu rekrutēšanas kampaņu Oskars Puriņš stāsta: "Sākums visam meklējams mūsu pašu bataljona komandiera majora Aivara Krjukova aicinājumā piesaistīt mūsu bataljonam jaunus biedrus. Kad sapratām, ka zemessargu rekrutēšana nepieciešama ne tikai bataljonā, bet visā Zemessardzē, mēs, neliela domubiedru grupa – es, Artūrs Bulavskis, Ivars Svilāns un Kārlis Krastiņš – nolēmām kaut ko darīt lietas labad.

Diemžēl secinājām, ka valstī Zemessardzes rekrutēšana netiek aktīvi veikta. Turklāt, runājot par nepieciešamo zemessargu skaitu, amatpersonas izvairīgi runā par neskaidriem plāniem, un tos katrs iedzīvotājs var tulkot ļoti atšķirīgi.

Tāpēc nolēmām, ka saistībā ar drošības situācijas pasliktināšanos visā Eiropā mums ir nepieciešams palīdzēt valstij veikt zemessargu rekrutēšanu. Skrejlapu "projektu" no privātiem līdzekļiem finansējām mēs paši – četri zemessargi, un mums palīdzēja arī uzņēmējs un mecenāts, Vītola un Kokneses fonda dibinātājs Vilis Vītols."

Ikviens var dot savu artavu valsts izaugsmei

Zemessargs Oskars Puriņš atzīst, ka viņš pats un viņa domubiedri Zemessardzē 2014. gadā iestājušies "Ukrainas efekta" dēļ. Jaunu biedru piesaistes motivācija viņiem ir Zemessardzes un līdz ar to arī Latvijas drošības stiprināšana.

"Uzskatām, ka iesaistīšanās Zemessardzē ir mūsu kā Latvijas pilsoņu līdzdarbošanās valsts stiprināšanā. Tā kā Zemessardze ir arī sava veida patriotisma kalve, arī mūs tā iespaidoja, un esam gājuši vienu soli tālāk, ne tikai paši tur iestājoties, bet pieaicinot arī citus.

Mēs aicinām arī citus līdzpilsoņus būt aktīviem, stiprinot mūsu valsti. Domāju, ka ikviens no mums var dot kādu artavu valsts drošībai vai izaugsmei – vai tas būtu ar ieroci rokās stāvēt Latvijas sardzē vai, piemēram, audzināt kuplu ģimeni, kas šobrīd ir tikpat svarīgi mūsu tautas un valsts nākotnei. Galvenais būt pozitīviem par mūsu valsti un nestāvēt malā!" savā un domubiedru vārdā aicina O. Puriņš.


"Nejautā, kā valsts aizsargās tevi! Jautā, kā tu vari aizsargāt valsti!" teikts skrejlapā, kas jau uzsākusi ceļu pie Latvijas iedzīvotājiem.

Tās aicinājums sākas ar vārdiem: "Mēs esam gudra, stipra un spītīga tauta. Drīz būs simt gadu, kopš mēs radījām Latvijas valsti un pratām to nosargāt leģendārajās Brīvības cīņās. Latvija uzplauka.

Mēs esam pieredzējuši arī valsts zaudēšanu un garus okupācijas gadus, bet, tiklīdz kļuva iespējams, mēs valsti atguvām, kailām rokām nosargājot Latviju uz Barikādēm. Arī šodien un vienmēr ir jābūt gatavībā aizstāvēt savu ģimeni, savu dzimtu, pilsētu un zemi.

Mēs spēsim to izdarīt daudz labāk, ja būsim apmācīti, spēcīgi un pārliecināti par sevi.

Tu esi vajadzīgs Latvijai! Stājies Zemessardzē!"