11.06.2012 10:23

Norit atbalsta telefonakcija audžuģimenēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 11. un 12. jūnijā rīko ikgadējo akciju, kurā audžuvecākus aicina zvanīt pa tālruni 116111, lai saņemtu profesionālu psiholoģisku atbalstu, risinot problēmas attiecībās ar bērniem.

Iepriekš audžuģimenēm rīkotajās Uzticības tālruņa akcijās izplatītākie sarunu temati bija savstarpējās attiecības ar vecākiem, brāļiem un māsām, bērnu attiecības skolā ar vienaudžiem un pedagogiem, partnerattiecības, kā arī fiziska, emocionāla vai seksuāla vardarbība ģimenē, izglītības iestādē vai citur, atsaucoties uz Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālistes Zanes Brīvmanes sniegto iformāciju, ziņo LETA.

Uzticības tālruņa psihologi ir konsultējuši jautājumos par fizioloģisko attīstību, seksuālajām attiecībām un higiēnu, emocionālajām problēmām – bezspēcību, aizvainojumu, bailēm, dusmām, kaunu, vientulību, zaudējumu, vainas izjūtu, pašvērtējumu, depresīvu garastāvokli, autoagresiju, ēšanas traucējumiem, suicīdu.

116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Tālruni var sazvanīt katru darba dienu no pulksten 8 līdz 23, sestdienās no pulksten 8 līdz 22, bet svētdienās – no pulksten 10 līdz 22.

3. jūnijā noslēdzās Uzticības tālruņa akcija "Redzi, dzirdi? Nepaliec vienaldzīgs!", kuras laikā bērni, pusaudži un arī pieaugušie varēja ziņot par vardarbības gadījumiem, kā arī saņemt psiholoģisku palīdzību un atbalstu. Akcijas laikā tālrunis saņēma 1972 zvanus, tajā skaitā informāciju par septiņiem iespējamiem smagākiem vardarbības gadījumiem, ko pašlaik izmeklē Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.