10.06.2012 12:33

Iedzīvotāju aptauja Inčukalnā: no cik gadiem atļaut pirkt alkoholu?

Autors  Elīna Kondrāte, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iedzīvotāju aptauja Inčukalnā: no cik gadiem atļaut pirkt alkoholu? www.foto.delfi.lv

Latvijas Universitātes jaunieši izteikuši priekšlikumu paaugstināt vecumu no 18 uz 21 gadu alkohola iegādei.

Viņi rosina ieviest bargākus sodus gan pārdevējiem, gan jauniešiem, kas iegādājas grādīgos dzērienus, nesasniedzot noteikto vecumu. Priekšlikumu atbalsta mediķi un deputāti.

Dzintars Zaķis ("Vienotība") paudis, ka jādomā par modeli, kāds sastopams Skandināvijā – stipro alkoholu nedrīkst tirgot lielveikalos. Likuma grozījumi ir atkarīgi no sabiedrības atbalsta, ko ikviens var izteikt interneta vietnē www.manabalss.lv.

Krists Bergmanis no Murjāņiem, strādā kokapstrādē:

Vecumu nav vajadzības paaugstināt, jo katram ir tiesības atpūsties. Tas, cik atbildīgi lieto alkoholu, ir atkarīgs no cilvēka, nevis no vecuma.

Vita Nikolājeva no Siguldas, strādā apdrošināšanā:

Varētu paaugstināt, bet jauniešu problēmas ar alkoholu tas neatrisinātu. Nepieciešama audzināšana ģimenē un pareiza sabiedrības attieksme. Paši pieaugušie grēko un pērk nepilngadīgajiem alkoholu.

Iveta Kokina, Inčukalna novada bāriņtiesas priekšsēdētāja:

Ar aizliegumu nepanāksim, lai jaunieši nedzertu. Svarīga ir audzināšana ģimenē un izglītojošais darbs skolās. Lielāka atbildība jāprasa no tirgotājiem. Taču novadā tagad ir policija, un ceru, ka turpmāk viss būs kārtībā.

Einārs D. no Inčukalna, mācās Rīgā:

Nevajadzētu palielināt vecumu līdz 21 gadam. Kā būtu, ja tie, kam tagad ir 18 un 19 gadi, pēkšņi vairs nevarētu pirkt? Aizliegums neatrisinātu jauniešu problēmas.