07.05.2012 11:24

Reportāža: Salaspils Botāniskajā dārzā pulcējas māmiņas

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)
Salaspils māmiņu pastaigas organizatore Edīte Ogorodnikova teic, ka Salaspils mammas tik kuplā skaitā pulcējas pirmo reizi. Un šī tradīcija noteikti tiks turpināta arī nākamgad. Salaspils māmiņu pastaigas organizatore Edīte Ogorodnikova teic, ka Salaspils mammas tik kuplā skaitā pulcējas pirmo reizi. Un šī tradīcija noteikti tiks turpināta arī nākamgad. Krišjānis Grantiņš

Svētdien, 6.maijā, vecāku apvienības "Māmiņu klubs" organizētajā "Lielajā ratu pastaigā" kuplā skaitā pulcējās Salaspils māmiņas ar savām atvasītēm.

Sociālā akcija "Lielā Ratu pastaiga" norisinājās jau trešo reizi, un tās ietvaros daudzviet vairākās Latvijas pilsētās un novados pulcējās māmiņas, lai dotos kopīgā pastaigā. Salaspilī dzīvojošās māmiņas šogad tikās Salaspils Botāniskajā dārzā. Lai pastaiga būtu krāsaināka un māmiņas varētu atpazīt kopīgās pastaigas dalībniekus, kā pazīšanās zīme tika izmantoti krāsaini baloni, kas piestiprināti bērnu ratiem.

Vairāk nekā 20 Salaspils māmiņas kopā bija pulcējusi novada aktīvākā māmiņa Edīte Ogorodnikova. "Visi brīnās - iepriekšējos gadus bija tik maz dalībnieku - sanāca kopā apmēram piecas māmiņas. Taču šogad esam krietni vairāk," priecīgi stāsta Edīte, kura pastaigā piedalās kopā ar dēliņiem Daini un Ričardu. Sieviete atklāj, ka īpaši atsaucīgs bijis arī Botāniskā dārza kolektīvs, kas nekavējoties piekritis visām māmiņu kluba dalībniecēm nodrošināt brīvbiļeti.

"Šādās pastaigās Salaspils māmiņas var iepazīties, popularizējam arī māmiņu klubu," teic E. Ogorodnikova. Viņa stāsta, ka pastaigā piedalās otro reizi. "Jau pagājušo reizi iepazinos ar vairākām māmiņām. Tagad bieži kontaktējamies, dalāmies ar padomiem, arī bērnu drēbītēm."

Savukārt divarpus gadus vecā Rinalda un vienu mēnesi vecās Reičelas mamma Dace stāsta, ka māmiņām vienām ir grūti, un šajos kopīgajos pasākumos var iepazīt gan pastaigu, gan domu biedrus. Tieši šādi Dace iepazinusies ar Edīti. "Kopā dodamies pastaigās, dalāmies padomos, izpalīdzam pieskatīt bērnus, ja jāaiziet pie friziera, ārsta, uz veikaliem, sevišķi bērnu, jo tajos nemaz nevar iebraukt ar ratiem. Neesmu no drosmīgajām, kas atstās bērnu aiz durvīm, tāpēc ir ļoti jauki, ja ir kāds, kurš palīdz," stāsta Dace. Viņa atzīst, ka ir ļoti priecīga par izvēlēto pulcēšanās vietu, jo te bērni var droši spēlēties. "Ja būtu atkal pie kultūras nama, mēs noteikti neietu."