21.04.2012 20:06

Lielā talka Egļupē: 100 pilni maisi atkritumu un saldējums balvā

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielā talka Egļupē: 100 pilni maisi atkritumu un saldējums balvā Krišjānis Grantiņš

Arī Inčukalna novada Egļupē Lielās talkas dienā talcinieki aktīvi rosījās, atstājot pēc sevis dzeltenos atkritumu maisus visa ciema garumā.

"Bija zināms, ka laiks būs labs. Dievs jau nav mazais bērns. Viņš zina, ka mēs darām labu, sabiedrisku darbu," pavasarīgos laikapstākļus cenšas izskaidrot dārzkopības sabiedrības "Allaži" pārstāve Rita Lazdiņa.

Lielās talkas dienā Egļupē talcinieki ir aktīvi. "Mēs katru gadu visu kopjam, tomēr simt maisu bija un tie visi būs pilni. Ja gribētu, te varētu vēl atrast, ko vākt," saka kooperatīva "Draudzība" vadītāja Andra Bērziņa. Viņa stāsta, ka cilvēki aktīvi talko arī pēc savas iniciatīvas. "Man jau zvanīja, stāstīja – kur un ko cilvēki paši savākuši. Jautā, vai nevajag vēl citur palīdzēt," atzīst kooperatīva vadītāja.

Daļa iet pa mežu, daļa pa ceļa malu, daļa tīra upītes krastus, citi kopj un tīra notekgrāvjus.

Tomēr galvenā Lielās talkas pulcēšanās vieta bija centrā, pie veikala, kur plānots, ka jūnija būs četru garu gadu garumā izsapņots bērnu rotaļu laukums.

"Viena daļa būs paredzēta mazajiem bērniem, bet otru daļu taisīsim paši no riepām. Lai lielākiem puikām nav jālauž tas, kas paredzēts mazajiem. Visiem būs kur ložņāt un lēkāt," pastāsta A. Bērziņa.

Pie bērnu rotaļu laukuma plānots iestādīt kociņus, tūjas, lai radītu aizvēju, atklāj kooperatīva vadītāja. „Būs jauki, kad mums pašiem būs vismaz viena skaista, sakopta vieta. Pirmie, kas nāks šeit spēlēties laukumā, jau talkas dienā ir klāt palīdzēt darbos," saka A. Bērziņa.

Talkas beigās visus čaklos strādniekus atalgoja ar saldējumu. „Mājās viņi ir paēduši, bet te jau gribas gardumus. Visi nostrādājušies un piekusuši," nosaka kooperatīva vadītāja.