03.05.2014 15:32

Patiesi kristīga sacensība

Autors  Voldemārs Lauciņš; www.gudribassakums.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmā Latvijas Bībeles čempionāta dalībniekus sveic ilggadējs Latvijas Bībeles biedrības Valdes loceklis un ilggadējs Rīgas Vecās Ģetrūdes ev. lut. draudzes loceklis Pēteris Cielavs. Pirmā Latvijas Bībeles čempionāta dalībniekus sveic ilggadējs Latvijas Bībeles biedrības Valdes loceklis un ilggadējs Rīgas Vecās Ģetrūdes ev. lut. draudzes loceklis Pēteris Cielavs. www.bibelesbiedriba.lv

Kristieši piedalās dažādās sacensībās un sporta veidos. Vai tāpēc šādi sporti kļūst kristīgāki?

Piemēram, vai skriešana, šahs un basketbols var būt kristīgs tikai tāpēc, ka ar to nodarbojas kristieši? Protams, šādai sportošanai var pievienot sākuma un noslēguma lūgšanu un starplaikos pārrunāt kristīgus jautājumus. Kāds mazāk aktīvs kristietis pat reiz minēja, ka kristiešu sportošanas laikā ir mazāk pārkāpumu un mazāk strīdu; visumā iepriecinošs novērojums. Tomēr, manuprāt, šāda sportošana ir un paliek jauka nodarbe, bet diez vai būtu definējama par kristīgu.

Taču ir viena sacensība, kas, manuprāt, tomēr būtu uzskatāma par kristīgu. Proti, Vecās un Jaunās Derības Svēto Rakstu labākas pazīšanas sacensība. Tāda sacensība darbojas, sportojot tieši tajā sfērā, kurai būtu jāraksturo kristieša ikdiena, – Bībeles lasīšana, pārdomāšana un pārrunāšana.

Latvijas Bībeles biedrības vietnē nesen tika ziņots par tieši šāda veida sacensību. Pirmais Latvijas Bībeles čempionāts notika Rīgas Vecās svētās Ģertrūdes baznīcā. Šajā sacensībā piedalījās astoņas komandas, starp kurām uzvaru izcīnīja Vecumnieku luterāņu draudzes pārstāvji. Ir doma par šādu sacensību turpinājumu.