09.04.2012 18:01

Kā noķert mīļoto interneta tīklā?

Autors  Karina Bērziņa, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kā noķert mīļoto interneta tīklā? arhīvs

Latvijā plašu popularitāti guvuši iepazīšanās portāli – tā ir iespēja izvēlēties partneri ilgākam vai īsākam laika posmam, pat neizejot no mājām.

Tomēr iepazīties un izveidot nopietnas attiecības šādā veidā izdodas vien retajam. Kāpēc?

Andrejs, 34 gadus vecs siguldietis, nopietnas attiecības nemeklē, vien gadījuma sakarus: "Internets ir ilūziju pasaule, šeit visas meitenes ir skaistas, šarmantas un asprātīgas, bet, aizejot uz tikšanos, izrādās, ka foto pārdzīvojis ne vienu vien piecgadi."

Viņš atzīst, ka arī asprātība ir iluzora – sarakstes laikā katru vārdu var apsvērt, bet sarunā atbilde jāatrod uzreiz. "Nevajadzētu ilgstoši turpināt saraksti, iespējami drīzāk jāsarunā tikšanās, citādi katra puse veido savu sapņu tēlu, un tas parasti visai maz līdzinās realitātei," brīdina Andrejs.

Lai atrastu partneri internetā, vislabāk veicas jaunākām sievietēm, savukārt starp vīriešiem veiksmīgākie ir gados nobriedušie. Izpētot skaitliskās proporcijas sievietēm un vīriešiem dažādās vecuma grupās vairākos iepazīšanās portālos, izrādījās, ka vecumā no 18 līdz 20 gadiem uz katru meteni ir aptuveni 1,7 puiši, 20–30 gadu vecumā uz katru dāmu vidēji ir 1,8 kungi, 30–40 gadu vecumā jau dāma var cerēt vien uz 1,3 kungiem, 40–50 gadu vecumā katrai dāmai sanāk 0,77 kungi, 50–60 gadu dāmām ir vēl mazāka izvēle – ar katru no tām vēlas iepazīties 0,47 kungi, 60–70 gadu vecumā – arī 0,47 kungi, bet 70–80 gadu vecumā katrai kundzītei jau atkal iznāk 1,3 pielūdzēji.

Tomēr neba visi sev vienaudžu vidū otro pusīti meklē. Kungi ap 50 gadu vecumu nereti sāk lūkoties pēc vismaz 20 gadus jaunākām draudzenēm, tā ir ļoti izplatīta parādība, savukārt 20–30 gadus veci vīrieši nereti meklē draudzenes pusmūža gados, turklāt piedāvājot pat materiālu atbalstu.

Mārtiņš dzīvo Ādažos, 25 gadus vecs, vēlas iepazīties ar 40–45 gadus vecu sievieti. "Tā ir īsta sieviete – brieduma gadiem manās acīs ir īpaša pievilcība," atzīst Mārtiņš. Viņam savas mātes vecuma sievietes šķiet neatvairāmas. Nesen izjukušas attiecības ar 43 gadus veco Evitu. Šo šķiršanos pēc trīs gadu kopdzīves puisis smagi pārdzīvojis.

Evita neizturēja sabiedrības negatīvo attieksmi, vistuvāko cilvēku nosodījumu. "Viņi apskauda mūsu skaistās, mīlestības pilnās attiecības, mēs bijām pārāk laimīgi, lai apkārtējie to spētu paciest," ar rūgtumu bilst jaunietis. Arī viņa māte ir 15 gadus vecāka par tēvu. Puisis ir turīgs, tāpēc ir gatavs arī materiāli atbalstīt savu nākamo izredzēto. Un tomēr jau trīs mēnešus viņš neveiksmīgi pūlas atrast sev draudzeni.

"Īsto" seju internetā nerāda
Savukārt Elīna, kas izaugusi Stopiņu novadā, bet nu kļuvusi par rīdzinieci, tikai pateicoties savai lieliskajai peldētprasmei, nekļuva par nozieguma upuri. Dāma, kas pārkāpusi 45 gadu slieksni, piekrita pirmajā randiņā pavizināties ar potenciālā pielūdzēja motorlaivu pa Ķīšezeru, sak', kas nu tur liels, tur jau vienmēr tuvumā ir cilvēki.

Tomēr ezera vidū gan ļaudis nemanīja. Vīrietis sāka uzmākties un pat ieplēsa sievietes kleitu, taču viņa izrāvās no tvēriena un metās ūdenī. "Lustīgu noslīkšanu," – novēlējis vīrietis, taču Elīna izpeldēja krastā. "Esmu ļoti laba peldētāja, bet kādai citai varētu nepaveikties. Pirmās tikšanās vieta ir rūpīgi jāapsver," brīdina Elīna.

Ieva no Ulbrokas tīklā iepazinās ar vīrieti, kura foto viņas sirsniņai lika pukstēt 3/4 ritmā. Pirmais randiņš tiek norunāts uz 30 gadus vecā vīrieša jahtas klāja, viņa foto droši varētu likt uz kāda žurnāla vāka, arī augums ražens – 190 centimetri.

Turpinājums kā tautasdziesmā: "Kad aizgāju, tad redzēju" – attēls būtiski atšķiras no oriģināla, kungs aizmirsis 30 gadus no savas dzīves, bet šo ciparu pievienojis sava auguma garumam. Vēstulē vīrietis bija rakstījis, ka esot atraitnis, taču, kamēr viņi uz jahtas (tā gan patiesi eksistēja) dzēra kafiju, trīs reizes pa telefonu zvanīja nabaga nelaiķe. Beidzot Ievas jaunais paziņa sāka sūkstīties par "dullo veceni". "Pats vainīgs, nevajadzēja zārkā mobilo tālruni likt," atsmējusi Ieva.

Internets nav ne laba, ne slikta iepazīšanās vieta, arī šeit var gan smagi vilties, gan izvilkt "lielo laimestu" – tā ir veiksmes spēle.