06.04.2012 16:22

Aptauja: Kā olas krāsos daiļās baldonietes

Autors  Elīna Kondrāte, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja: Kā olas krāsos daiļās baldonietes www.delfi.lv

Kurš gan nav dzirdējis ticējumu "Kas olu bez sāls ēd, tas visu vasaru daudz melos" vai "Lieldienās bērniem vajag ēst daudz olu, lai augtu apaļi kā olas"?.

Šķiet, ka olu kaujas un to ēšana ir gluži neatņemama Lieldienu sastāvdaļa. Tomēr visinteresantākā ir olu krāsošana. Gadu gaitā šī tradīcija ir mainījusies un pilnveidojusies.

Ikviens var Lieldienu olām piemeklēt iecienītāko nokrāsu – var tās izraibināt ar piesātinātām rūpnieciskām krāsām vai radīt tradicionāli ieturētas un dabiskās krāsās.

Šoreiz par olu krāsošanas noslēpumiem aptaujājām baldonietes.

Ilona Zagorska, sociālais pedagogs no Baldones:

Mūsu ģimenē visiecīnītākā ir olu krāsošana ar zemeņu lapiņām. Ietin zeķē, nosien un vāra sīpolu mizās. Reizēm eksperimentējam ar svecīti vai pieliekam rīsus.


 
Ilze Rītere, juriste no Baldones:

Pārsvarā olas krāsojam ar dabīgiem līdzekļiem. Parasti izmantoju sīpolu mizas, bet pēdējā laikā krāsoju arī ar mellenēm. Tad olas iegūst interesantu zilu krāsu.

 
Darja Koņina, finansiste no Baldones:

Krāsoju tradicionāli – ar sīpolu mizām. Lai tās būtu skaistākas, pielieku sniegpulkstenītes, ja tās zied. Ja ne, uzmeklēju kādas lapiņas.

 
Rasma Gorņika, pensionāre no Baldones:

Olas krāsoju ar sīpolu mizām, arī žāvētām tējām, puķēm. Ar ķīmiskajām krāsām nekad neesmu krāsojumi. Vienīgi Lieldienu noskaņojuma šogad nav nemaz.