15.04.2014 13:28

Lūdzam atsaukties līdzcilvēkus, lai palīdzētu Guntai Jirgenai veikt dārgu mugurkaula operāciju

Autors  Dzintra Dzene, "Ogres Vēstis Visiem"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Katra diena taurupietei Guntai Jirgenai var būt pēdējā, ja steidzami netiks veikta mugurkaula kakla daļas skriemeļu operācija. Katra diena taurupietei Guntai Jirgenai var būt pēdējā, ja steidzami netiks veikta mugurkaula kakla daļas skriemeļu operācija. no personiskā arhīva

Dažkārt tikai viens mirklis spēj izmainīt visu. Tāds mirklis 4. janvārī diemžēl pienāca arī taurupietes Guntas Jirgenas dzīvē.

58 gadus vecā sieviete cieta smagā ceļu satiksmes negadījumā, un šobrīd veselības atgūšanai un saglabāšanai viņai nepieciešama dārga un sarežģīta operācija, kuru apmaksāt nav ģimenes spēkos.

"Līdz šim ar visu spējām tikt galā paši, bet tagad esmu nonākusi situācijā, kad jālūdz līdzcilvēku palīdzība, jo mugurkaula kakla daļas skriemeļu operācija, kuru man steidzami jāveic, izmaksā septiņus tūkstošus eiro un šobrīd četru tūkstošu eiro pietrūkst. Diemžēl laika šīs naudas sakrāšanai pašu spēkiem vairs nav, jo katra diena man var kļūt par pēdējo," saka G. Jirgena.

4. janvāra rīts Jirgenu ģimenē iesākās, kā ierasts, un nekas neliecināja par gaidāmo nelaimi. "Kopā ar dēlu ģimenes auto no mājām Taurupē nolēmām aizbraukt uz Madlienu iepildīt degvielu. Pie viena iepirkos veikalā un gatavojāmies braukt mājup. Vienu brīdi man vēl bija doma, vai nevajadzētu nopirkt kādas smalkmaizītes, taču nolēmām lieki nekavēties. Tagad prātoju, ka, iespējams, ja vēl pāris minūtes būtu aizkavējusies Madlienā, nenotiktu tas, kas notika, bet to, protams, neviens nevar zināt, kā būtu, ja būtu," smagi nopūšoties, saka Gunta.

Draudzīgi tērzēdama, Gunta ar dēlu, kurš vadīja auto, brauca mājup. Uz brīdi sieviete novērsa skatu no ceļa un pēdējais, ko viņa atcerējās, bija, kā dēls strauji bremzē, tad sekoja spēcīgs trieciens pa auto no pasažiera puses, un viss satumsa. Sieviete atmodās nu jau Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā. "Kā man vēlāk dēls stāstīja, pirms Ķeipenes benzīntanka, kur ir neliels mežiņš un krūmi, uz ceļa pēkšņi izskrēja grūsna aļņu māte, un notika sadursme. Todien mežā bija rosījušies vietējie mednieki, kuri dzīvnieku iztraucējuši. Pēc sadursmes aļņu māte ieskrēja tīrumā, kur arī palika. Mednieki iznāca no meža un viņu nošāva. Aļņu māte bija ietriekusies tajā auto pusē, kur es sēdēju. Viss auto jumts bija saplacināts kā bļoda. Mašīna nu vairs nav remontējama. Par laimi, dēls necieta, viņš tūdaļ izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un mani nogādāja Ogres slimnīcā."

"Spēcīgāko triecienu biju saņēmusi galvas rajonā. Man veica rentgenu un datortomogrāfiju, pēc divām dienām izsauca konsultantu no Rīgas," turpina Gunta. "Man bija jānēsā tā saucamā Filadelfijas apkakle, ko nēsāju joprojām. Pēc divām nedēļām mani no slimnīcas izrakstīja, norīkojot tālāku ārstēšanos mājās. Joprojām jutos slikti, bieži reiba galva. To, ka nopietni cietuši arī mugurkaula kakla daļas skriemeļi, man konstatēja krietni vēlāk, pēc atkārtotiem izmeklējumiem Rīgā. Pieteicos vizītē pie mugurkaula ķirurga – vertebrologa Arta Gulbja, kura slēdziens bija viennozīmīgs – nepieciešams steidzami veikt mugurkaula kakla daļas skriemeļu operāciju un ievietot implantus. Pretējā gadījumā veselības stāvoklis neuzlabosies, turklāt, mazākais kritiens vai klupiens var beigties pat letāli," stāsta Gunta.

Neiedziļinoties medicīniskajās niansēs, ārsta slēdziens liecina, ka Guntai nepieciešama komplicēta operācija, kas ilgs vairāk nekā četras stundas un ir pa spēkam tikai augstas klases speciālistiem. Šādu operāciju apņemas veikt "ORTO klīnika", pēc kuras aprēķiniem, operācijas izmaksas ir septiņi tūkstoši eiro. "Savulaik strādāju veikalā par pārdevēju, bet pēdējos gadus saimniekoju piemājas saimniecībā. Mans vīrs ir Černobiļas invalīds, un mūsu ģimenei šādas naudas nav. Ar radu un draugu atbalstu mums šobrīd ir izdevies savākt trīs tūkstošus eiro, bet operācijai ar to nepietiek, tāpēc vēršos pie visiem līdzcilvēkiem ar lūgumu ziedot operācijas veikšanai. Arī es vienmēr esmu atbalstījusi citus un ziedojusi, nedomājot, ka pienāks brīdis, kad šāda palīdzība būs jālūdz pašai," saka Gunta Jirgena.

Aicinām ikvienu labas gribas cilvēku palīdzēt Guntai atgūt un saglabāt dzīves kvalitāti. Ar Guntu var sazināties, zvanot pa tālruni 28358849 vai 65031019, vai veikt pārskaitījumu kontā: LV11HABA000151A109850, Gunta Jirgena, personas kods: 260356-11019. Katrs pārskaitītais eiro palīdzēs Guntai Jirgenai tuvināt operācijas brīdi, tāpēc būsim atsaucīgi, jo neviens jau nevar zināt, kad palīdzība var būt vajadzīga pašam.