01.04.2014 13:23

Pierīgā īsteno nebijušu projektu iedzīvotāju skaita palielināšanai*

Autors  Sollija Lipore
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpmāk, piesakot laulības reģistrāciju jebkuras Pierīgas pašvaldības dzimtsaraksta nodaļā, saderinātie demogrāfijas pasteidzināšanas nolūkos dāvanā saņems jaunu dīvānu, turklāt visi Pierīgā saņemtie dīvāni būs vienādi. Turpmāk, piesakot laulības reģistrāciju jebkuras Pierīgas pašvaldības dzimtsaraksta nodaļā, saderinātie demogrāfijas pasteidzināšanas nolūkos dāvanā saņems jaunu dīvānu, turklāt visi Pierīgā saņemtie dīvāni būs vienādi.

Pierīgas pašvaldību vadītāji vienbalsīgi vienojušies, lai atbalstītu kopēju projektu deklarēto iedzīvotāju skaita palielināšanai un demogrāfijas veicināšanai.

Proti, piesakot laulības reģistrāciju jebkuras Pierīgas pašvaldības dzimtsaraksta nodaļā, saderinātie demogrāfijas pasteidzināšanas nolūkos dāvanā saņems jaunu dīvānu, ziņo Pierīgas vienotais portāls Pieriga.comon. Visi Pierīgā saņemtie dīvāni būs vienādi. Turklāt, dodoties uz laulības ceremoniju, jaunlaulātajiem vairs nebūs pašiem jādomā par laulības gredzeniem, jo arī tos dāvinās pašvaldība.

Vienīgais, kas liecinās par to, ka tā ir pašvaldības dāvana, būs gravējums gredzena iekšpusē, proti, tur, kur savulaik jaunlaulātie gravēja viens otra vārdu un laulību datumu, tagad rotāsies pašvaldības nosaukums un dzīvesvietas deklarēšanas datums.

Vienā jomā pašvaldību vadītāji tomēr nevarēja vienoties – cik lieli un smagi būs šie gredzeni, tāpēc tika nolemts, ka tas, ņemot vērā konkrētās pašvaldības rocību, paliek katras domes ziņā. Zinot, ka tieši Pierīgā ir viena otra bagātākā Latvijas pašvaldība, daži gredzeni varētu būt visai iespaidīgi. Tas varētu radīt arī veselīgu konkurenci pašvaldību starpā, jo, iespējams, ka precēties gribētāji dzīvesvietu izvēlēsies, ņemot vērā gredzena lielumu un zelta provi.

*Šī ir 1. aprīļa joku ziņa. Portāls "Apriņķis.lv" un laikraksts "Rīgas Apriņķa Avīze" aicina lasītājus neuztvert nopietni rakstā pausto informāciju, saglabājot veselīgu humora izjūtu.