31.03.2014 17:28

Konferencē "Indivīds un ģimene" uzstāsies spēcīgu lektoru komanda

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

4. un 5. aprīlī Pestīšanas armijas namā, Rīgā, Bruņinieku ielā 10a notiks konference "Indivīds un ģimene", kurā uzstāsies astoņi dažādu konfesiju lektori, kā arī divas jomas ekspertes.

Kā informē organizatori, konferencē runās par lietām, kuras šobrīd īpaši aktuālas visas Latvijas attīstības kontekstā ‒ par ģimenes un savstarpējo attiecību garīgām un psiholoģiskām problēmām.

"Konference nav domāta tiem, kuri grib izmainīt pasauli vai citus cilvēkus, mūsu mērķis ir patiesi, atklāti paskatīties uz sevi, savām attiecībām ar līdzcilvēkiem un Dievu," norāda rīkotāji. "Mums ir jāzina, kā izveidot labas attiecības ar cilvēkiem un laimīgu ģimeni, kā risināt problēmas, ar kurām saskaramies kā indivīdi savās attiecībās un ģimenes dzīvē."

Lektoru komandas rindās būs Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs, Lutera akadēmijas pasniedzējs Indulis Paičs, Liepājas arhidiecēzes Romas Katoļu Baznīcas bīskaps Viktors Stulpins, Rīgas arhidiecēzes ģenerālvikārs, Romas Katoļu Baznīcas priesteris Andris Kravalis, Āgenskalna Baptistu draudzes mācītājs, Baltijas Pastorālā institūta pasniedzējs Edgars Mažis, Latvijas Luteriskās Baznīcas mācītājs, Kristīgais psihoterapeits Kaspars Bērziņš, Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzes mācītājs, nacionālās Alfa kursu padomes priekšsēdētājs Rinalds Grants, Kristīgās akadēmijas pasniedzējs, grāmatu par Veco Derību autors Guntis Dišlers, Euharistikās Jēzus kongregācijas māsa Emanuēla Linda Ceple, klīniskā psiholoģe, psihoterapeite, pasniedzēja Amanda Ķeruža un Dr. paed. Latvijas Universitātes docente, ģimenes terapeite Maija Biseniece.

Konferencē tiks spriests par šādām tēmām: no kādas ģimenes cilvēks nāk un kādu ģimeni veido; kādas lomas tiek spēlētas attiecībās; dialogs kā attiecību pamats; vīrieša un sievietes identitāte attiecībās; laulāto attiecības; atkarīgas un līdzatkarīgas attiecības; vecāku un bērnu attiecības; kā audzināt bērnus; strīdi un konflikti ģimenē, ko darīt; ģimenē ir kāds ar "atkarības" problēmām; nepilna ģimene, kurā aug bērns; man nav ģimenes, ko darīt; ko darīt, lai nodibinātu labu ģimeni; problēmas laulības dzīvē; pastorālā padomdošana ģimenei un citi jautājumi.

Pieteikšanās konferencei un vairāk informācijas ‒ www.dominuskopiena.lv.