26.03.2014 16:05

Lūdz palīdzēt divgadīgajai ādažniecei Agatei atgūt dzirdi un pilnībā izveseļoties

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Agate dzīvojas pa mājām ar mammu, un vienīgais pelnītājs ģimenē ir tētis, tādēļ ģimenei ļoti nepieciešams sabiedrības atbalsts, lai meitenīte ātrāk izveseļotos. Agate dzīvojas pa mājām ar mammu, un vienīgais pelnītājs ģimenē ir tētis, tādēļ ģimenei ļoti nepieciešams sabiedrības atbalsts, lai meitenīte ātrāk izveseļotos. Kaspars Volonts; "Palidzesim.lv"

Agate kopā ar mammu un tēti dzīvo Ādažos. Liekas, mammas stāsts par baiso un garo slimības vēsturi nav attiecināms uz smaidīgo meitenīti.

"Līdz Agates astotajam dzīves mēnesim viss bija labi un kārtībā, pat nekādu attīstības traucējumu, taču tad Agate saslima ar nenosakāmu vīrusu, bija augsta temperatūra, viņa neko neēda un nedzēra," atceras māmiņa. "Izsaucām ģimenes ārsti, kura teica, ka bērnam ir vīruss sākuma stadijā, lai mēģinām ar medikamentiem dabūt nost temperatūru. Vienu dienu nomocījāmies, bet tad sapratām, ka labi nebūs. Aizbraucām uz Gaiļezera bērnu slimnīcu, bet tur viņai sākās krampji, un mūs momentā pārveda uz Vienības gatvi (BKUS), kur Agati ielika reanimācijā."

"Nākamajā dienā pateica, ka jātaisa operācija, jo pie smadzenēm ir sastrutojums. Operāciju veica, taču ārsti pēc tās cerības nedeva, teica, ka Agate nedzīvos," turpina meitenītes mamma. "Ķirurgs mums teica: "Viņa kūst kā saldējums. Smadzenītes paliek arvien mazākas un mazākas." Pēc operācijas stāvoklis nedaudz uzlabojās. Kad nonācām nodaļā, atkal sākās krampji, un tā visu laiku "mētājāmies" uz nodaļu – uz reanimāciju, uz nodaļu – uz reanimāciju. Tādēļ arī neviens nedeva lielas cerības, turklāt teica, ja viņa izdzīvos, būs "nekāda"."

"Pēc mēneša mūs izlaida no slimnīcas. Kad pēc kāda laika bija jāatrādās neirologam, viņš bija ļoti pārsteigts par Agates atveseļošanās progresu, jo pēc operācijas viņa vairs nedarīja neko, pat galvu neturēja – bija kā lupatiņa. Taču mēs regulāri gājām pie fizioterapeita, uz masāžām, un tagad jau viņa staigā pie rociņas," prieku neslēpj mamma. "Progress ir visai neticams, jo visi ārsti, kas ierauga septiņu lapppušu garo slimības vēsturi un to, cik spēcīgus medikamentus bērns saņēmis, brīnās par meitenes attīstību. Pēc šī ārprāta arī citi brīnās, ka Agate vispār dzīvo. Netika dota ne mazākā cerība, ka viņa varētu izdzīvot, kur nu vēl rāpot, staigāt, runāt..."

Turklāt pēc operācijas Agatei nekustējās labā puse – roka un kāja, tagad palēnām mēģina ar to strādāt. Šobrīd Agate visu labprātāk dara ar kreiso roku. Labā kājiņa griežas uz āru, un būs nepieciešami ortopēdiskie apavi.

"Pēc operācijas sākās arī jaunas problēmas – es sapratu, ka viņa vairs nedzird," atklāj māmina. "Pārbaudot meitiņu Dzirdes centrā, tika konstatēta 5. vājdzirdības pakāpe. Sākām nēsāt dzirdes aparātus, nostaigājām trīs mēnešus, taču bez rezultātiem. Tika nolemts ieoperēt kohleāro implantu. Nu ar dzirdi arī notiek brīnumu lietas. Mums pateica, ka viņa divu mēnešu laikā dzirdes attīstībā ir sasniegusi gada normu, jo jau sadzird pat smalkas skaņas, dzird, ka ar viņu runā, pasauc, ļoti labprāt spēlējas ar mantām, kas ir ar mūziku."

Agate dzīvojas pa mājām ar mammu, un vienīgais pelnītājs ģimenē ir tētis. Agate regulāri apmeklē vingrošanu, Dzirdes centrā logopēdu un rehabilitācijas. Meitenīte gan vēl nav pieradusi pie dzirdes aparāta, jo ik pa brīdim viņai gribas to noņemt. "Agate ēd, dzied savā nodabā, ir dzīvespriecīga, dauzonīga un brīžiem nepaklausīga, viņa rāpo tā, it kā nekas nebūtu bijis. Man tāds prieks, ja kāds pasaka, ka viņa atkal ir iemācījusies ko jaunu! Skatos, meklēju, kas būtu pareizākais un efektīvākais Agates attīstībai," teic mamma. "Nesen uzzinājām par brīnumiem, ko dara delfīni, proti, delfīnterapija palīdz stājai, staigāšanai, smadzeņu, runas attīstībai, palīdz pārdzīvot psiholoģiskos piedzīvojumus. Arī ārstējošā ārste mums iesaka delfīnterapiju, tādēļ ļoti priecātos Agati aizvest uz terapiju Ukrainā."

Tāpat Agates attīstībai ļoti noderētu kanisterapija un reitterapija. Delfīnterpijas (ieskaitot transportu), reitterapijas un kanisterapijas kopējās izmaksas ir 3675 eiro, un līdz šim bez pēc saziedotā nepieciešami 3085 eiro. Palīdzēt Agatei var, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006888 (maksa par zvanu  EUR 1,42). Tāpat to var izdarīt, ziedojot līdzekļus labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" kontā:

NODIBINĀJUMS "PALĪDZĒSIM.LV"

Vienotais reģ. Nr. 40008137568
Adrese: Jauniela 21-1, Rīga, LV-1050
Pasta adrese: Duntes iela 28-197, Rīga, LV-1005
NORĒĶINU REKVIZĪTI:
AS "SEB banka"
LV90UNLA0050013761397
SWIFT kods: UNLALV2X

Veicot maksājumus, lūgums norādīt konkrētu maksājuma mērķi Agatei. Ja nevēlaties, lai vārds parādās pie ziedotāju saraksta, maksājuma mērķī jānorāda: "Anonīms". "Palīdzēsim.lv" par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100 % apmērā nonāk paredzētajam mērķim. Sekot līdzi ziedojumu izlietojumam par Agates ārstēšanu var šeit: http://palidzesim.lv/palidzesim/agate