24.03.2014 17:29

Ar izcilu mākslinieku piedalīšanos labdarības koncertā "Dziesmas dzīvībai" mēģinās savākt līdzekļus Patvēruma mājai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar izcilu mākslinieku piedalīšanos labdarības koncertā "Dziesmas dzīvībai" mēģinās savākt līdzekļus Patvēruma mājai www.gimenes-supulis.lv

Sestdien, 29. martā, pulksten 15 Rīgas Sv. Ģertrūdes baznīcas durvis tiks vērtas vaļā kādam īpašam pasākumam – pavasara koncertam "Dziesma dzīvībai", kas iecerēts atbalsta gūšanai Patvēruma mājas izbūvei "Jaunpalejās".

Koncertu rīko biedrība "Ģimenes Šūpulis", kas iestājas par dzīvību un meklē soļus, kā to darīt praktiski. Viens no tiem ir Patvēruma māja – vieta, kur pamestām grūtniecēm un jaunām, vientuļām mammām paslēpties, rodot praktisku un emocionālu patvērumu brīdī, kad gaidāma vai jau sagaidīta trauslā dzīvībiņa.

2003. gadā dibinātā biedrība darbojas trīs virzienos: izglītība – dzimšana – patvērums. Un šajos gados tās mājvietā, dāvinātajās lauku mājās "Jaunpalejas", Dieva žēlastībā jau ir izbūvēts mājas pirmais stāvs, ko izmanto biedrības mērķiem – izglītībai (tiek organizēti dažādi semināri) un dzimšanai (mājdzemdību prakses vieta).

Otrā stāva jeb Patvēruma mājas pilnīgai izbūvei, kur iecerētas sešas istabiņas vientuļajām grūtniecēm un jaunajām māmiņām, trūkst 20 000 eiro (14 056 latu). Atnākt, aicinot radus un draugus, uz koncertu – tā ir viena no iespējām, kā atbalstīt "Ģimenes Šūpuļa" centienus izbūvi pabeigt jau šoruden, jo visi koncerta ienākumi tiks veltīti tam.

Piedaloties koncertā, projektu atbalsta koris "Pa Saulei" (diriģentes Marta Ozola un Margarita Dudčaka), Ieva Akurātere, Ilze Grunte, Haralds Sīmanis un ansamblis "Laudetur". Neaizmirstot par Kristus ciešanu – gavēņa laiku, koncertā skanēs latviešu un ārzemju komponistu dvēseles mūzika.

Pēc koncerta, otrajā daļā no plkst. 16.30 pagrabstāva Lutera zālē būs iespēja uzzināt vairāk par līdz šim paveikto, iepazīt "Ģimenes Šūpuļa" brīvprātīgās ģimenes (tostarp vairākas mūsu draudzes ģimenes) un iegādāties to sarūpētos gardumus, arī tā atbalstot Patvēruma mājas izbūvi.

Noskatoties LTV1 aizgājušā gada decembra raidījumu "Province" vai paciemojoties "Jaunpalejās" klātienē, var uzzināt vairāk par biedrības darbību un iepazīties ar tās vadītāju Rudīti Brūveri – deviņu bērnu mammu un sertificētu vecmāti. Papildu informācija un citas iespējas ziedot atrodamas šeit.

Koncerta ieejas biļetes cena: 7 eiro. Iepriekšpārdošanā šeit – www.ekase.lv/lv vai koncerta dienā pie ieejas, sākot no plkst. 14.15.