21.03.2014 14:21

"...bērni tur tiks pasargāti"

Autors  Izraksts no "Draugiem.lv" dienasgrāmatas
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sveiciens visiem pagājušajos Sv. Jāzepa svētkos!

Šajās dienās daudz ir teikts un runāts par Sv. Jāzepu kā par labu piemēru un aizbildni katram vīram un tēvam. Kā jau visiem, man sirds ir pilna, gribu padalīties.

Kā jau visi laiki, kuros dzīvoja gan mūsu vecāki, gan tālāki senči, arī mēs dzīvojam grūtā brīdī. Un nākotne izskatās vēl grūtāka.

Bieži satraucos par to, kā tad vispār var saglabāt patiesās vērtības, ja pasaule aicina atbalstīt viendzimuma laulības un tamlīdzīgas lietas. Tāda sajūta, ka mūsu ticība tiek pārbaudīta, kā visos laikos Dievs to pārbaudīja savai tautai.

Šajā brīdī ļoti gribas uzbrukt valdībai, Eiropai, baznīcai. Kur tās skatās?

Bet kaut kāda klusa, mierīga balss sirdī man jautā, bet, Andri, cik daudz labus, krietnus ministrus tu esi izaudzinājis, vai priesterus? Vai tu audzini savus bērnus par krietniem cilvēkiem? Kur ir tavi bērni?

Svētajos Rakstos Dievs saka tā: "Kas To Kungu bīstas, tam pieder drošs cietoksnis, un arī viņa bērni būs tur pasargāti." (Sal. pam.14-26)

Šie vārdi man liek atgriezties pie Dieva katru dienu. Es varu justies drošs par saviem bērniem, jo Tas Kungs man to apsola.

Jēzus man jautā katru dienu, gluži kā tai samarietei no Jāņa evaņģēlija 4. nodaļas par viņas vīriem: "Pasauc savus bērnu, kur tie ir, tad Es tev došu dzert dzīvo ūdeni."

Diez vai Jēzum es spētu stāstīt par pasaules uzspiestām vērtībām un par bezatbildīgo valdību.

Dievs mums ir uzticējis bērnus, kuri nepieder mums. Dievs katru cilvēku ir radījis pēc Savas līdzības lielā mīlestībā. Katram ir paredzēta sava interesanta, piepildīta un skaista dzīve. Katram ir no Dieva dota iespēja pieaugt mīlestībā, ticībā, piedošanā... Ja es priecāšos tikai par to, ka mani bērni ir līdzīgi tikai man, tad man jāpriecājas arī tad, kad viņi sāks smēķēt 12 gados, slimos ar tām pašām briesmīgajām slimībām, pieļaus tās pašas kļūdas, kā es. Viņi būs man līdzīgi. Katrs bērns ir radīts mīlestības pilnai dzīvei un personiskajām attiecībām ar Dievu. Tikai bieži vien šī iespēja viņiem tiek atņemta.

Īpaši pusaudža gados bērniem parādās vēlēšanās neatdarināt savus vecākus, meklēt kaut ko vairāk. Viņiem ir tiesības uz to. Labi, kad bērnam ir vecāki, kuri parāda pareizu virzienu. Taču bieži bērnam tiek atņemta šī iespēja. Kas tad ir atbildīgs? Tas, kam Dievs uzticēja Savus bērnus.

Šodien Jēzus jautā visiem tēviem: "Kā tu audzini savus bērnus, kur tie ir, vai viņi ir pasargāti cietoksnī? Vai no viņiem izaugs krietni cilvēki, vai viņi būs tādi ministri, skolotāji, galdnieki, priesteri, kādus tu vēlies šodien redzēt, kādi ir vajadzīgi mūsu tautai, valstij?"

Lai Dievs jūs bagātīgi svētī!

Tēva loma mūsdienu sabiedrībā – cik saprasta un novērtēta?
Demogrāfija: ģimene, laulība, dzīvības svētums
Tautas dzīvība