11.03.2014 17:58

Okupācijas muzejā lietuviešu jaunieši dalīsies ar iespaidiem no redzētā Sibīrijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Okupācijas muzejā lietuviešu jaunieši dalīsies ar iespaidiem no redzētā Sibīrijā publicitātes

Ceturtdien, 13. martā, pulksten 17 Latvijas Okupācijas muzejā Raiņa bulvārī 7 notiks sarīkojums projekta "Misija Sibīrija" ietvaros, kurā jaunieši no Lietuvas stāstīs par 2013. gada ekspedīciju uz Sibīriju.

"Misija Sibīrija" – tas ir jaunatnes pilsoniskās un patriotiskās audzināšanas projekts, kura laikā tiek iemūžinātas atmiņas par Sibīrijā
ieslodzītajiem tautiešiem. Tā laikā jauniešu ekspedīcijas no Lietuvas dodas sakārtot Sibīrijas dziļumā novārtā atstātos izsūtīto un politiski ieslodzīto lietuviešu kapus, kā arī satiekas ar lietuviešiem, kas tur joprojām dzīvo.

Pēc atgriešanās Lietuvā projekta dalībnieki iepazīstina ar saviem paveiktajiem darbiem. No projekta realizācijas sākuma lietuviešu izsūtījumu un ieslodzījuma vietas Sibīrijā jau apmeklējušas 12 jauniešu ekspedīcijas, kuras sakārtojušas ap 100 lietuviešu kapu un satikušies ar tur dzīvojošajiem lietuviešiem.

2013. gada projekta "Misija Sibīrija'13" dalībnieki devās ekspedīcijā uz Tjumeņas apgabalu.

Tikšanās laikā projekta dalībnieki dalīsies ar saviem iespaidiem par ekspedīciju, atmiņām par notikumiem, kas viņam visvairāk palikuši
prātā, un iepazīstinās ar projekta laikā veiktajiem darbiem.

Pasākumu aicināts apmeklēt ikviens interesents.